SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Omlet + izolat lub hydrolizat białka serwatki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5398

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1775
mam takie pytanko czy jak dodaję izolat albo hydrolizat białka do omleta to czy białko z tego izolatu podczas pieczenia nie ulega rozkładowi pod wpływem temperatury? czy jest w ogóle sens dodawać to do omleta czy lepiej po prostu wypić sobie to tradycyjnie w szejkerze? białko z izolatu jest o smaku truskawkowym i po dodaniu do omleta to nawet dobrze smakuje ale czy to białko nie jest tracone przez temperaturę?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1416
Ja tez zapytam jak to jest z gainerami ??? czasami sobie robie omleta z mutant massa(czekolada) plus jajka - mega przepysznie ...
tylko czy gainer na tym nie traci ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 2282 Wiek 3 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 62129
Podczas działania wysokiej temperatury następuje denaturacja(nieodwracalne zmiany) białek.Jest gorzej przyswajalne.Pozdrawiam.

rower1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1775
tylko jak szybko to się dzieje i przy jakiej temperaturze bo przecież omleta robi się w miarę szybko i na małym ogniu więc temperatura nie jest aż tak wysoka jak np. przy smażeniu w lub na oleju.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68749
podobno bialko z odzwki traci wartosci ale to podobno
ja licze tak jak by nie tracilo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 66 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1775
no właśnie podobno a na pewno nie wiadomo i fajnie by było jakby ktoś kompetentny rozwiał te wątpliwości i ewentualnie uzasadnił.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Osobiście nie wierzę w utratę wartości odżywczych przy takiej obróbce jak omlet, ale mimo wszystko proponuję:

- wypić szejka do omleta
- zmiksować płatki owsiane z białkiem i "zagryzać" np. jajami ugotowanymi na twardo
- pokryć zapotrzebowanie na białko z jaj, a izolat spożyć zaraz po przebudzeniu.

Pozdrawiam,
Grzesiek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
słyszałem jak Koleś może wrócę to coś poszukam
poza tym jest chyba z Uniwersala białko nadające się do pieczenia

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 148 Wiek 5 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14413
chyba chodzi wam o Universal Soy Creation
Podam jeszcze wartości odżywcze porcja - 33g:
- wartość energetyczna - 117 kcal
w tym z tłuszczu - 9 kcal
- tłuszcz - 1 g
- węglowodany - 0 g
- białko - 27 g
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta + rower = proszę o porady

Następny temat

Ostre Odchudzanie

WHEY premium