SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mały problem z wartosciami gotowych produktow

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 993

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1782
Tak sobie dietuje i dietuje i taka mi mega rozkimnka przyszla dzisiaj do glowy...
Saszetka ryzu ma 100g... producent pisze ze 100g ryzu zawiera 70g WW, to znaczy ze w saszetce jest 70g ryzu, czy 100g ugotowanego ryzu tyle zawiera... bo ta sama saszetka po ugotowaniu wazy 300g, czyli ze ma 210 ww ?
Nad kurczakiem tez sie zastanawiam bo nieco zmiejsza swoja masa po przyzadzeniu... wartosci odzywcze tycza sie gotowych produktow?
za odp wielkie dzieki:D

w pogoni za marzeniami...

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 50 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29299
Waży sie przed przyrzadzeniem i ugotowaniem np.
Jak ma 70 gr ww,to po ugotowaniu tez tyle ma,choć waży duzo więcej

Zmieniony przez - Timki74 w dniu 2009-06-12 13:32:20

Trza być twardym, nie miętkim!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 5307 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 85334
Wazysz przed obrobka :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 70 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1782
omajgad:D dobrze ze chociaz owsiane surowe jadlem :D, dzieki wielkie chlopaki... powaznie glupio o cos takiego pytac ale rozkminke straszna mialem :D

w pogoni za marzeniami...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1168 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 13775
no ok, ale jak wrzucam na patelnie 200g piersi to potem z tego sie robi jakies 130g (przykład). I jak tu wartosci liczyc?

"Abs of a skinny guy is like a fat girl with big boobs... it dosent count."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 1264 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16210
mięso traci wodę, wszelkie płatki, kasze ją zbierają, woda nie ma kcal nie zmienia wartości, wszystko przed obróbką, nie jedz owsianych na sucho

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 581 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6989
dla oporniejszych (), jeżeli surowa pierś z kury waży 100g, i jest w niej 20g białka, po ugotowaniu jej masa spada założmy o 30%, czyli pierś waży teraz 70g, ale mimo tego nadal zabiera 20g białka, czyli dalej idąc tą drogą wychodzi, że jeżeli mięso straci 30% swojej masy przy gotowaniu, w ugotowanej piersi bez wody będzie znajdowaćsię około 30g białka na 100g piersi (dzięki ubytkowi wody, procentowa zawartość białka na 100g wzrosła)















Zmieniony przez - misiek003 w dniu 2009-06-12 19:02:36
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prosze o pomoc musze zrzucic wage

Następny temat

Dieta na redukcję do oceny

WHEY premium