1 duży pomidor wydrążony
1 łyżka orzeszków pinii
6 listków bazylii
80g ricotty
2 łyżki parmezanu
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki kaparów
Sól, pieprz
===============
1. Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni (uwazac, zeby sie nie zjaraly) i dac im ostygnac
2. Ricotte wymieszać z parmezanem, orzeszkami pinii, posiekana bazylia, kaparami i oliwa, doprawić sola i pieprzem
3. Pomidora wydrazyc lyzka i nafaszerowac. Najlepiej wstawić na pół godziny do lodówki. Pomyslalem ze dobrze by go bylo obrac ze skory zalewajac wrzatkiem
Wciagamy :)
Jest mniam :)
Tutaj pomidor nafaszerowany + tuna a'la Smokealot
===============
Gramatura mojego pomidora faszerowanego :
Kapary 10
Oliwa z oliwek 18
Orzeszki pinii 11
Pomidor 194
ricotta 73
Ser, Parmezan 6
bazylia 2
Wartosci odzywcze
Bialko 12g
Tluszcz 37g
Wegle 10g
Kcal 413