Pierś z kurczaka lekko nasącz wodą, a następnie zamocz w mące wymieszanej z przyprawą (namoczona pierś ładnie złapie zawartość talerza). wrzuć na rozgrzaną oliwę i duś pod przykryciem przez ok. 10 minut, w połowie czasu obracając na drugą stronę. Proste i szybkie.
Jeśli natomiast chcesz pokombinować, to wyjmij pierś z rana i zamocz w marynacie na przynajmniej parę godzin. Następnie rozbij jajko na talerzu i rozmieszaj
białko z żółtkiem. Na drugim talerzu przygotuj bułkę tartą. Zamarynowaną pierś zamocz w rozmieszanym jajku, następnie w bułce tartej (połóż ją i uciskaj opuszkami palców, tak by złapała panierkę. Tak samo zrób na drugiej stronie). Następnie ponownie zamocz w jajku i bułce i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Duś przez ok. 8-10 pod przykryciem, w połowie czasu przewracając na drugą stronę).
Pozdrawiam,
NV