Wartość energetyczna w: 100g / 50 g (1 porcji)
1607 kJ / 378 kcal 804 kJ / 189 kcal
Wartość odżywcza w: 100 g / 50 g (1 porcji)
białko 20,1 g / 10,0 g
węglowodany 72,3 g / 36,2 g
tłuszcz 0,9 g / 0,5 g
Zawartość witamin w: 100 g / 50 g (1 porcji)
Witamina C 30,0 mg / 15,0 mg (25 %*)
Niacyna 9,0 mg / 4,5 mg (25 %*)
Witamina E 5,0 mg / 2,5mg (25 %*)
Kwas pantotenowy 3,0 mg / 1,5 mg (25 %*)
Witamina B6 1,0 mg / 0,5 mg (25 %*)
Witamina B2 0,8 mg / 0,4 mg (25 %*)
Witamina B1 0,7 mg / 0,35 mg (25 %*)
Kwas foliowy 100 µg / 50 µg (25 %*)
Biotyna 80 µg / 40 µg (25 %*)
Witamina B12 0,5 µg / 0,25 µg (25 %*)
*) - stopień realizacji zalecanego dziennego spożycia (RDA)
Zawartość aminokwasów w: 100 g białka
Alanina 3,9 g
Arginina 3,1 g
Kwas asparaginowy 6,9 g
Cystyna/Cysteina 2,7 g
Kwas glutaminowy/Glutamina 26,5 g
Glicyna 2,5 g
Histydyna 1,9 g
Izoleucyna 4,3 g
Leucyna 9,3 g
Lizyna 6,1 g
Metionina 2,2 g
Fenyloalanina 4,7 g
Prolina 8,4 g
Seryna 5,2 g
Treonina 4,2 g
Tryptofan 1,5 g
Tyrozyna 3,4 g
Walina 4,4 g