SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

co to znaczy ze jajko sie scina??

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8484

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1740
jak w temacie

rozumiem ze wtedy sie usmazy tak? i traci wartosci odzwycze czy cos

Zmieniony przez - czywiesz77 w dniu 2009-09-20 13:15:21
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3962 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51046
http://pl.wikipedia.org/wiki/Denaturacja_białka

niszczone są wiązania wodorowe i następuje denaturacja/ścinanie się białka

przy każdej obróbce termicznej traci się jakieś wartości, ale są one na tyle niewielkie, że są pomijane
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1740
Ok wiem ale mi chodzi o to czy np. smazyc az sie zetnie czy takie no nie wiem ocb z tym scieciem ?:D moge jest sciete? i bedzie git? czy po prostu zawsze jest sciete jak sie ugotuje ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 17 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 226
jajko denaturuje sie w dużych temperaturach i w alkoholu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3962 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 51046
...
tak, 'ścięte' to jest to po obróbce termicznej, nie surowe, ugotowane/usmażone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 390 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3682
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Basen i silownia prosze o pomoc

Następny temat

ptanie o jedzenie

WHEY premium