SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta do poprawki

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 829

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3973
1.Ok. 6
Płatki owsiane 200g
Mleko 100g
Kakao 15g
2.Część o 9 ,część o 12
Chleb żytni razowy 180g
Rama 35g
Polędwica sopocka 40g
Ser edamski tłusty 50g
Pomidor 50g
3.Ok.13/14
Gainer 80
Mleko 150
4.Po treningu
Mleko 150g
Gainer 60g
5.30-60min po treningu
Mięso z piersi bez skóry 50g
Ryż 100g
Pomidor 150g
Oliwa 20g
6.Ok .
Oliwa 20g
Kukurydza 60g
Pomidor 100g
Ogórek 100g
=Sałatka


Zmieniony przez - ziom3159 w dniu 2009-09-30 13:37:51
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wszystko do poprawy.

Zrób jeszcze raz ale najpierw poczytaj bo widać że podstawowych zasad odżywiania nie znasz.

Pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 117 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3973
Cze
Mam takie pytanie jak obliczyc to zapotrzebowanie na weglowodany
przerabiam wlasnie ten etap
Tu pisze ze model przyjął dla siebie 120g a skad ja mam wiedziec ile ja potrzebuje??


****Etap II **** - wyliczanie makroskładników pokarmowych

Rozkład naszych makroskładników zaczniemy od białka. Jest ono bardzo ważnym składnikiem każdej diety, ale redukcyjnej szczególnie, standardowo przyjmuje się od 1,5-2,2 g białka na kg. Jest to wzór ogólny, ale dla większości prawdziwy . Nasz "model" z racji jego aktywności i płci , będzie przyjmować 2g białka na kg wagi ciała czyli :
2x80 = 160g białka
A jak wiemy 1g białka to ~4 kcal na g, więc :
4x160 =640 kcal a więc to ilość kcal jaką musimy dostarczyć z białek
Następnym makroskładnikiem są węglowodany ich ilość nasz "model" ustanowił na 120g co daje nam w kcal :
4x120 =480kcal tak otrzymujemy ilość kcal jaką spożywamy z węglowodanów
A resztę naszego zapotrzebowania będą stanowić tłuszcze( 1g tłuszczy to 9kcal), czyli :
2300-640-480=1180kcal
1180/9 =131g i tak o to dostaliśmy ilość tłuszczu jaką będziemy spożywać w naszej diecie
W ten o to sposób dobrnęliśmy do końca etapu II i możemy przejść do etapu III
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nie zwracaj uwagi za bardzo na te obliczenia przyjmij odpowiednie btw i obserwuj organizm tylko tak go śiwetnie poznasz

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dieta do poprawy

Następny temat

Pytanie związane z Ryżem

WHEY premium