SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna dla kolarza w Norwegii

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 923

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 12
Witam. Zgodnie z regulaminem przeszperałem tematy dotyczące układania diet, rozkładu posiłków i kalorii w ciągu dni, ceny prowadzenia diety redukcyjnej itp. Owszem znalazłem wiele przypadnych informacji, ale jednak prosiłbym o ocenę/poprawę prowadzonej przeze mnie obecnie diety. Przebywam w Norwegii i zostanę tutaj do grudnia (wymiana studencka). Uprawiam kolarstwo, ale w związku z trudnościami logistycznymi nie zabrałem roweru i zostało mi bieganie/siłownia/codzienne spacery na uczelnię i z powrotem (co najmniej 2x 25min dziennie). Z racji tego, że pozbawiony jestem roweru, postanowiłem wykorzystać te 4 miesiące(jestem tu od sierpnia) w celu zgubienia zbednej tkanki tłuszczowej, wyszczuplenia ud i górnej części ciała. Nie jestem w stanie podać swoich wymiarów, ponieważ nie mam metra krawieckiego tutaj

Dieta
śniadanie(7:00-8:00): 5kromek chleba razowego z masłem orzechowym, szklanka mleka lub porcja białka na mleku(w przypadku treningu na czczo)
II śniadanie(10:00-11:00): banan i/lub jabłko i pieczywo WASA z masłem orzechowym (2 "klapnięte kanapki")
obiad (patrz niżej): 100g ryżu ze 150g tuńczyka do tego groszek/czerwona fasola/kukurydza
podwieczorek (patrz niżej): jabłko i/lub 125g jogurtu (zwykle owocowy)
kolacja (18:00-19:00): 4 kromki WASY (pojedyńcze)z tuńczykiem i żółtym serem
przed snem: białko na wodzie

Aktywność fizyczna:
Obecnie 5-6x w tygodniu biegam po 1-1:15h. Jeśli nie mam zajęć od samego rana, to biegam na czczo i dopiero jem śniadanie. Jeśli mam zajęcia od rana, to biegam zaraz po zajęciach przed "obiadem". Zwykle obiad jem około 13-14, a w wypadku treningu przed obiadam, zjadam go około 15-16. Podwieczorek zjadam codziennie oprócz czwartków, bo właśnie wtedy obiad jem około 15-16 i od razu kolację o 18-19.

Problemem tutaj są niestety koszty. Kurczak nie kosztuje 15zł/kg, a wołowina 20. Produkty, które podałem należą do relatywnie tanich i mogę je kupować. W Polsce nie przejmuję się kosztami, ale tutaj 150zł za kg wołowiny nie zapłacę. Mogę dodać jajka do diety, ale mam genetyczną skłonność do podwyższonego cholesterolu i wolę ich unikać.

W sierpniu ważyłem 76kg i mierzyłem 186cm. Teraz nie wiem ilę już schudłem, bo nie mam wagi, ale oceniając "na oko", waga poszła w dół. Brzuch jest dużo mniejszy, ręce wyszczuplały i uda również. Niestety nie jestem w stanie podać wagi wszystkich posiłków - nie mam gdzie zważyć. Do tej pory dieta ta przynosiła efekty, ale jeśli mogę coś usprawnić, proszę o poradę.

Z góry dzięki

MJ
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Proszę o ułożenie diety

Następny temat

APETYT !

WHEY premium