SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak gotować tuńczyka?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4154

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88
No więc kupiłem sobie pakowany filet mrożony z tuniola. Nawet fajnie (apetycznie) wyglądał. Kiedy wróciłem do domu poszukałem w necie przepisów. Znalazłem tylko takie, w których się tuńczyka piecze. Walnąłem więc połowę opakowania do piekarnika, posypałem cebulą i polałem oliwą. Problem w tym, że to co mi wyszło nie należało do najsmaczniejszych potraw. Jeśli miałbym to jakoś abstrakcyjnie określić napisałbym: stary, spleśniały but o smaku metalu. Niewiele brakowało i pokonałby drugi raz tą samą drogę, którą trafił do mojego brzucha. Zostało mi jeszcze pół opakowania więc chciałbym spróbować to ugotować. Wie ktoś z czym to się gotuje i jak długo? I czu to w ogóle jest smaczne bądź smaczniejsze od pieczonego?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68749
jak ugotujesz to go nie przelkniesz pieczony/grilowany lub smazony ale musi byc dobrze doprawiony
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88
Smażonego nie jem..., grilla nie posiadam, pieczonego nie zjem po raz drugi o.O
Nie wiedziałem, że tuńczyk może być taki obrzydliwy. No dobra to może jak zrobić tuńczyka, żeby smakował jak z puszki? ;P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
nie będzie smaczne
posmaruj oliwą i jakimiś ziołami np tymiankiem daj na patelnię i usmaż
delikatnie następnie posól i polej sokiem z cytryny pozdr

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 88
Yum yum ;D Poświęciłem się i zrobiłem na patelni z oliwą. Kiedy tuniol dostatecznie się rozgrzał rozdziabdziałem go na małe kawałki, obficie posoliłem, popieprzyłem pieprzem cayene i dodałem przyprawy włoskiej (też sporo). Kiedy mięso zmieniło się z czerwonego w zarumienione wrzuciłem na talerz. No i... wyszło całkiem smaczne ;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
no widzisz kombinuj z ziołami

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Gdzie mogę iść do lekarza na tzw . "chudość"

Następny temat

Szukam dobrej diety dla 15 latka...

WHEY premium