SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zawartość makroskładników w produktach surowych czy po ugotowaniu?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 2316

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 189 Wiek 45 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5430
Witam.
Wszędzie się pisze ile Białka, Węglowodanów czy Tłuszczy zawiera dany produkt /najczęściej się podaje w gramach na 100g/. Ale nigdzie nie mogłem znależc czy chodzi o wagę suchych produktów czy po ugotowaniu.
Bo np kurczak po ugotowaniu traci wagę - kasze, ryże, makarony przybierają na wadze.
Stąd moje pytania:
1. Czy zawartość makroskładników w przypadku kurczaka jest podawana przy wadze surowego produktu czy po ugotowaniu?

2. Czy zawartość makroskładników w przypadku ryżu, kaszy, makaronu jest podawana w przypadku surowych produktów czy po ugotowaniu?

3. Jak to jest z innymi produktami?

Z góry dzięki.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 4383 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 43252
1. surowy
2. tak, surowych
3. jw
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 189 Wiek 45 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 5430
Dzięki za pomoc.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problem z UŁOŻENIEM DIETY CarbCycling

Następny temat

DIETA NA MASE DO SPRAWDZENIA

WHEY premium