- 1 pierś z kurczaka ok. 200g
- sałata lodowa 100g
- pomidor 140g
- papryka 30g
- cebula 20g
- kromka chleba razowego 60g
- oliwki
- ser feta
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
- musztarda
- przyprawy
Przygotowanie:
1. Filet z kurczaka kroimy na kawałki i marynujemy dowolną przyprawą, ja użyłem grill pikantny kamisa.
2. Kromkę chleba kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni razem z kurczakiem
3. W miseczce mieszamy 3 łyżeczki oliwy, 2 łyżeczki soku z cytryny, łyżeczkę musztardy, czosnek i łyżeczkę dowolnych ziół aż powstanie jednolita masa.
3. Sałatę, pomidora, paprykę, cebulę kroimy i mieszamy w misce z sosem vinegret przygotowanym wcześniej
4. Wykładamy na talerz, dodajemy oliwki i trochę sera feta
Wartości odżywcze:
Białko: 50g
Węglowodany: 36,2g
Tłuszcz: 13g (oliwa)
Kalorie: 482
Vide Cui Fide