SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jajka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1983

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 206 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 869
Witam ma taki mały problem.Jem teraz często potrawy w sklad których wchodzą jajka ale do tej pory kupowałem je od sąsiada który ma chodowle ale teraz bede zmuszony kupować je w sklepie.Słyszałem,że te jajka ze sklepu są gorszej jakości i mają inny kolor,czy to prawda?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
napewno sa gorszej jakosci
patrz na numer na jajku
sa od 0-3 z czego 0 to najlepsze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 206 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 869
a zawrtość białka jest w nich taka sama czy się rózni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
to zalezy od wielkosci bo sa rozne

M,S,L,XL

im wieksze tym wiecej biala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 10 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 114
jaja sklepowe pochodzą z ferm gdzie głównym produktem do skarmiania dla kur są pasze , aby żółtko miało lepszy kolor dodaje się np. karoten ale jeżeli chodzi o zawartość białka to powinno mniej więcej wynosić tyle :
-ilość białka w 100g jajka całego - 12.5g
-ilość białka w 100g białka jaja - 10.8g
-ilość białka w 100g żółtka - 16.3g

jeżeli ważne dla ciebie jest nie tylko białko ale również np. zawartość cholesterolu to polecam jaja kur z hodowli przydomowych w szczególności zielononóżki kuropatwianej i araukany - jaja tych kur zawierają ok. 30 % mniej cholesterolu i napewno są zdrowsze bo nie są to kury nadające się do hodowli fermowej

jeżeli nie masz dostępu do tego gatunku kur to poprostu jedz jaja jakie masz bo jajko w każdej postaci jest produktem które Wg danych USDA National Nutrient Database, składa się średnio w 74,8% z wody, 12,6% z białka, 10,0% z tłuszczu (z czego 3,8% to tłuszcze jednonienasycone, 3,1% tłuszcze nasycone, 1,4% wielonienasycone, a ok. 0,42% to cholesterol), w 1,1% z węglowodanów (prawie wyłącznie cukrów prostych). 100 gramów jajek ma 147 kcal.

Jajka zawierają witaminy A, D, E, witaminy z grupy B, a także pierwiastki: potas, siarkę, fosfor, żelazo, cynk.

legalize it ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 206 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 869
Dzieki za info sog dla was
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Chleb pszenny musli

Następny temat

Odchudzania i rzeźba - prośba o poradę

WHEY premium