proszę o ocenę mojej diety. Cel nie jest kulturystyczny, a raczej działanie prozdrowotne, aby utrzymać sprawność i dobre samopoczucie.
poniżej kilka pytań
1. Czy jest w diecie coś co może się przyczyniać do powstania trądziku?
2. Czy są połączenia w diecie uważane za szkodliwe lub niewskazane?
I
-owsianka gotowana na mleku z dodatkami(orzechy włoskie, ziemne, nerkowca, brazylijskie, rodzynki, morele)
-jabłko
-marchewka
II
-2x bułka z ziarnami z serkiem wiejskim
III
-gotowany filet z kurczaka/indyka/ryba/rzadziej wołowina wieprzowina
-ryż brązowy/makaron z mąki durum
-kapusta biała/pekińska
-cebula/papryka/por
-groszek/kukurydza/fasola - ta pozycja rzadziej
-przyprawy zwykle Kamis (bez glutaminianu sodu)
IV
-gotowany filet/ryba/jajka
-brokuł/kalafior
-fasolka szparagowa/szpinak
-seler
V
-twaróg z jogurtem naturalnym/kefirem lub ryba gotowana albo tuńczyk
między posiłkami: pestki z dyni, czasem oliwa z oliwek w surówce
Jedyną rzeczą której powinniśmy się bać jest sam strach