czy warto zastępować/urozmaicać produkty w diecie, tzn. nie jeść ciągle tego samego?
Bo dla mnie nie ma to znaczenia ale organizm moze potrzebowac zmian.
Ponizej wymienie produkty ktore bym wprowadzil, jednak nie jestem pewien czy sa odpowiednie.
Do owsianych:
- zytnie - tutaj mysle ze sa ok, niskie ig
- orkiszowe - wartosci sa ok, nie wiem jak z przetworzeniem i ig
- jeczmienne - wyzsze ig od owsianych - co myslicie
- pszenne naturalne -http://www.sante.pl/k17/produkty_sniadaniowe/platki_zbozowe - co myslicie?
- widzialem jeszcze platki gryczane i jaglane ale one sa chyba przetworzone bardzo.
zamiast ryzu brazowego:
- ryz czarny - nadaje sie?
- ryz pelnoziarnosty - nadaje sie?
Zamiast makaronu zytniego razowego:
- makaron pelnoziarnisty - nadaje sie?
- makaron orkiszowy razowy - ??
- makaron pszenny razowy - nadaje sie? Maka pszenna mnie odpycha
wszystkie produkty pochodza ze sklepow bio i moglbym je wprowadzic do diety.
Pisze to w nowym temacie bo chce by sie wiecej osob wypowjedzialo, w moim tylko 2-3 pisza.
Zmieniony przez - Wampirate w dniu 2010-03-03 08:12:49