SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szkodliwość soków 100%

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1430

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8617 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 80644
Tak jak w temacie.

W starych tematach trochę o tym znalazłem, ale w sumie zawsze temat się rozmywał o tym że cukier stołowy to zło, albo o sztuczkach w stylu 100%(smaku).

Mnie soki z cukrem, syropem glukozowym itp nie interesują, bo zwykle mi nawet nie smakują. Interesuje mnie co jest (ewentualnie) nie tak z sokiem, w którego składzie jest podane 100% soku, wyprodukowanego z koncentratu, albo przecier jabłkowy 50%, marchwiowy 30%, jabłkowy z koncentratu 20% i tak dalej.

Innymi słowy:
- co można "oszukać" w takim opisie
- czy z koncentratu to bardzo źle
- itd.

"Only he who battle wins.
The scald sang to their kings.
Let the battle be fought to be won"

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Raczej o szkodliwosci w przypadku w miare normalnych ilosci nie mozna mowic. Co innego wplyw tych cukrow na jakosc diety i poziom tkanki tluszczowej osob zajmujacych sie kulturystyka.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
No i większość z nich jest pasteryzowana, przez co giną enzymy zawarte w owocach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
trzeba dokładnie czytać skład

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Soki jednodniowe nie sa pasteryzowane.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A czy enzymy nie tracą swojej aktywności po krótkim czasie mimo braku pasteryzacji?
Ja bym się skłaniał ku sokach ręcznie robionych ze świeżych owoców.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6266 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Czemu tych enzymow sie czepiles?

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Bo wydaje mi się, że to jest najważniejsza różnica poza świeżymi owocami a kartonowymi soczkami

Ale autor pytał o konsekwencje zdrowotne, więc trudno tutaj mówić o jakichś większych

pzdr.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta masowa - prosze o ocene i opinie

Następny temat

Dieta masowa do oceny :)

WHEY premium