• 2 gramy białka / na 1kg masy ciała
• 4,7 grama węglowodanów / na 1kg masy ciała
• 0,75 grama tłuszczu / na 1kg masy ciała
• 2 - 3l wody, owoce i warzywa
7.00 - Śniadanie
• 100g płatków owsianych górskich
• 300ml mleka 0,5%
• 50g twarogu chudego
• 10g oliwy z oliwek
87,8g WW, 16g B, 19,2g T
10.00 - Śniadanie II
• 80g ryżu brązowego
• 50g tuńczyka z puszki
• 10g oliwy z oliwek
60g WW, 11g B, 11g T
13.00 - Obiad
• 100g kaszy gryczanej
• 100 piersi z kurczaka bez skóry
• 10g oleju słonecznikowego
69g WW, 19g B, 10g T
14.00 - Trening
15.00 - Posiłek potreningowy
• 60g odżywki typu Carbo
• 30g białka serwatki
56g WW, 28g B
16.15 - Obiad II
• 80g ryżu brązowego
• 100g twarogu chudego
• 10g oleju słonecznikowego
60g WW, 20g B, 10g T
19.15 - Kolacja
• 100g wołowiny (polędwica)
• 10g oliwy z oliwek
20gB, 13,5gT
21.45 - Kolacja II
• 5 białka jaj
• 2 żółtka
30g B
Suma: 333gWW, 144gB, 51gT
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 18
Waga: 78
Wzrost: 178
Obwód klatki: 99
Obwód ramienia: 36
Obwód talii: 92
Obwód uda: 50
Obwód łydki: 30
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 10%
Aktywność w ciągu dnia: szkoła
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: siłownia i piłka nozna
Odżywianie: praktycznie wszystko prócz grochu fasoli
Cel: poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: b.dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej: 3 treningi w tygodniu
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: kreatyna wczesniej
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: nie
Stosowane wcześniej diety: brak