"Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali" Jan Paweł II 1983 r.
...
Napisał(a)
Witam, wiele złego sie słyszy o panierce tj. mieso w bułce tarce i odrobinie mąki (w sumie panierke robi sie wedle uznania), ale czy aby na pewno jest az taka niezdrowa? Jezeli usmażymy pierś z kurczaka w panierce na oleju z pestek winogron to takze zawiera tłuszcze trans? Prosze o odpowiedzi :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Tłuszcze trans to są utwardzone tl roślinne a jak smażysz długo na jednonienasyconych to wytwarzają się związki rakotwórcze więc jest nie zdrowe.
Eee... Lubię placki ^^
...
Napisał(a)
dołącze sie do pytanka a włąsiwie nawet jakby mieso albo rybe wymazać w mące razowej i włożyc na patelnie to cos sie stanie złego dla tego mąki ?
Podsumowanie REDUKCJI ! 10kg w dół !
http://www.sfd.pl/Tyrolex22_/_DZIENNIK__Droga_na_scene-t743913-s5.html#post11
...
Napisał(a)
Panierka chlonie sporo tluszczu, ktory przy smazeniu sie utlenia. W zaleznosci od smazonego produktu moga powstawac rowniez inne np rakotworcze zwiazki.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Tłuszcze trans to są utwardzone tl roślinne
tłuszcze w konfiguracji trans stanowią stosunkowo nieduży procent margaryny (~5%, obecnie są już tzw "0g" trans-fat, gdzie ich iloci są minimalne), reszta to izomery cis.
pzdr/
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2010-04-02 15:51:57
tłuszcze w konfiguracji trans stanowią stosunkowo nieduży procent margaryny (~5%, obecnie są już tzw "0g" trans-fat, gdzie ich iloci są minimalne), reszta to izomery cis.
pzdr/
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2010-04-02 15:51:57
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
Polecane artykuły