SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Smażenie, kilka pytań.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1337

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1280
Chciałbym trochę zagłębić się w ten temat. A nigdzie nie znalazłem konkretnych odpowiedzi na te pytania. Bardzo proszę o pomoc.

Dlaczego warto smażyć na smalcu, oleju kokosowym czy Pam wiem, ale pytania dotyczą wyboru tego najodpowiedniejszego.

1. Czy przewaga Pam nad tłuszczami polega na tym, ze jest niskokaloryczny ?

2. Jaka jest przewaga smalcu nad olejem kokosowym? ( w jednym z postów znalazłem info ,gdzie smalec znalazł się przed olejem kokosowym) Przyznam, ze do smażenia na smalcu podchodze sceptycznie i chciałbym poznać jego zalety.

3. Jak wliczać kaloryczność ze smażenia do posiłków? Skąd wiedzieć ile tłuszczu pochłonie pokarm?

4. Który z tłuszczy będzie najzdrowszy do smażenia? Narazie wnioskouję, iż będzie to olej kokosowy.

https://www.sfd.pl/post.asp?forum_id=10&method=Topic&forum_title=Od�ywianie#
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
[https://www.sfd.pl/temat151789] - Przemiany tłuszczów

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 71 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1280
Poczytam, dziękuję.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
1. Polega na tym, ze uzywamy go w malych ilosciach.

2. Glownie cena.

3. Ciezko okreslic. Musisz zwrocic uwage ile dodajesz. Najlepiej smazyc rzadko, np 1-2 w tyg. wtedy mozna sobie odpuscic liczenie tego.

4. Bez roznicy, oba maja wysoki punkt dymienia.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Indywidualny przypadek, maratończyk. Pare pytań.

Następny temat

D I E T A N A M A S E (zapraszam do oceny !)

WHEY premium