SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

przepisy wiosenne

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2552

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1032 Wiek 52 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6937
a ja mam dość monotonii
juz mi kura z piórami uszami wychodzi! i tuńczyk z sałatą
mam propozycję, jeśli ktoś ma jakieś sprawdzone i fajne przepisy, to może się podzieli i życie znów nabierze barw smacznych

moje ostatnie odkrycia

galareta z drobiu
(mięso - udo indycze (indyka trudniej wyhodować, nie jest tak nafaszerowany chemią i hormonami jak kurczak, indyk nie zje byle czego a jak zje to choruje i zdycha, dlatego mięso indycze jest gatunkowo lepsze od innego drobiu, bo staranniej hodowane
nie wiem jak tam z żelatyną, teoretycznie to czyste białko i dobre na stawy, czekam na opinię
tłuszcz, który się oddzielił można zdjąć a i tak jest go mało)

koktajl z łososia
(- serki wiejskie light
- łosoś wędzony
- cząstki grapefruitu
- jaja starte ugotowane na twardo
- szczypior
można dodać ze 4 kapary jak ktoś lubi
można dodać łyżkę oleju lnianego jako omegi
mam wątpliwości co do serków wiejskich, raz że nabiał, dwa, że nigdy nie ufam produktom, którch teoretycznie nie mogę sama zrobić..)

sałatka prawie grecka
(- sałata,[z sałatą jest tak, ze wyciaga z gleby wszystkie pierwiastki ciężkie, jak komu to przeszkadza, że świeci w nocy to zamienić na kapustę pekińską]
- tuńczyk z wody
- jogurt ze 2 łyżki [wychodzi połowa kubeczka]
- pomidor
- szczypior
- twaróg chudy udaje, że jest fetą
- tabasco
można dodać ogórka, na moje niepotrzebnie rozdyma i rzodkiewkę
zrumienione ziarna słonecznika i/lub dyni, grzanki z chleba razowego..[z grzankami ostrożnie u osób uczulonych na zboża]

mięso z pomidorami
(- pierś indycza wymoczona w kwaśnym mleku [będzie bardziej soczysta]
- natarta majerankiem i przyprawami jak kto lubi [jakby tak dobrze spojrzeć to bez wdawania się w zbędna dyskusję zostaje nam pieprz kajeński, czosnek, majeranek, koper, ..]
- nacinamy pierś i wkładamy w dziury suszone pomidory z oleju
- opiec w piekarniku w naczyniu żaroodpornym, niestety na tłuszczy, bo tylko on zachowuje smak potraw, potem sie go wyleje razem z sosem, ale można użyć dobrej oliwy, temperatura pieczenia nie przekroczy 150st więc sie nie zdeformuje
- piec około 2godzin
i na ciepło i na kanapki hjak ktoś jada, a jak się pokroi w kostkę to i do sałaty zamiast tuńczyka)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pasta rybno-serowa.

Następny temat

Zielone placki

WHEY premium