...
Napisał(a)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
oliwki zielone marynowane
Wartość energetyczna [kcal]:
125
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:
1.78
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:
8.87
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:
1.42
Węglowodany ogółem [g]:
4.1
Cholesterol [mg]:
0
Sacharoza [g]:
0.1
Błonnik pokarmowy [g]:
2.4
Sód [mg]:
2400
Potas [mg]:
55
Wapń [mg]:
61
Fosfor [mg]:
17
Żelazo [mg]:
1.6
Magnez [mg]:
22
Witamina A* [µg]:
30
Beta-karoten [µg]:
180
Witamina D [µg]:
0
Witamina E [mg]:
1.99
Tiamina (Witamina B1) [mg]:
0
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:
0
Niacyna (Witamina PP) [mg]:
0.1
Witamina C [mg]:
0
Wartość energetyczna [kcal]:
125
Kwasy tłuszczowe nasycone [g]:
1.78
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone [g]:
8.87
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [g]:
1.42
Węglowodany ogółem [g]:
4.1
Cholesterol [mg]:
0
Sacharoza [g]:
0.1
Błonnik pokarmowy [g]:
2.4
Sód [mg]:
2400
Potas [mg]:
55
Wapń [mg]:
61
Fosfor [mg]:
17
Żelazo [mg]:
1.6
Magnez [mg]:
22
Witamina A* [µg]:
30
Beta-karoten [µg]:
180
Witamina D [µg]:
0
Witamina E [mg]:
1.99
Tiamina (Witamina B1) [mg]:
0
Ryboflawina (Witamina B2) [mg]:
0
Niacyna (Witamina PP) [mg]:
0.1
Witamina C [mg]:
0
...
Napisał(a)
Tutaj masz trochę bardziej rozpisane
Oliwki są dobrym źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości. Zawarte w oliwkach przeciwutleniacze, neutralizują obecne w organizmie wolne rodniki i w ten sposób przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia nowotworów. Jednonienasycone kwasy tłuszczowe wpływają na obniżenie we krwi poziomu „złego” cholesterolu. Oliwki są też bogate w związki mineralne takie jak (magnez 15 mg, siarka 16 mg, fosfor 7 mg, potas 44 mg, wapń 54 mg, mangan 0,06 mg, miedź 0, 48 mg, żelazo 0,59 mg, cynk 0,25 mg) a także witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminę C. Według nowych badań amerykańskich zawarta w oliwkach miedź może mieć lekkie działanie przeciwbólowe. Szczególnie dotyczy to oliwek zielonych.
Oliwki są dobrym źródłem witaminy E, zwanej witaminą młodości. Zawarte w oliwkach przeciwutleniacze, neutralizują obecne w organizmie wolne rodniki i w ten sposób przyczyniają się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia nowotworów. Jednonienasycone kwasy tłuszczowe wpływają na obniżenie we krwi poziomu „złego” cholesterolu. Oliwki są też bogate w związki mineralne takie jak (magnez 15 mg, siarka 16 mg, fosfor 7 mg, potas 44 mg, wapń 54 mg, mangan 0,06 mg, miedź 0, 48 mg, żelazo 0,59 mg, cynk 0,25 mg) a także witaminy z grupy B, prowitaminę A oraz witaminę C. Według nowych badań amerykańskich zawarta w oliwkach miedź może mieć lekkie działanie przeciwbólowe. Szczególnie dotyczy to oliwek zielonych.
Polecane artykuły