https://www.sfd.pl/czy_wszystkie_składniko_odzywcze_które_zjadamy_sa_wchloniete_i_wkorzystane_-t402651.html
Dlaczego Marek C w ogólnie tutaj nie wspomniał o Tłuszczach wielonienasycone
Czy to daje do zrozumienia że mięso czerwone, smalec można szamać na równo z Tłuszczami wielonienasyconymi i dodać małe ilości jednonienasyconych?
Czy dieta low carbo na masę a redukcje różnie się tylko ilością tłuszczy? Bo przy redukcji WW jest około 100, na masie podobnie.
Low Carbo jak łatwo zauważyć ma to do siebie, że nie musimy szamać tych ilści WW których niejednemu się juz pewnie nie chce przeżuwać. Czyli wręcz jemy pyszne warzywka, sporo białka, i reszte zapijamy w parę sekund sporymi ilościami tłuszczy :>
Tam ktoś pisał że własnie poprzez low carbo zmuszamy organizm do czerpania energii z naszego tłuszczyku, czy mi się zdaje czy na low carbo masowym bardzo dobrze o beztłuszczową masę?
Teraz pytanie co do treningów, które czasem trawją 1.5h. Dlaczego twaróg z płatkami górskimi nie może zostać zjedzony przed treningiem? Białko wolno się wchłania poprzez kazeinę, ale czy przypadkiem przez coś takiego nie jesteśmy wstanie lepiej rozłożyć białka na trening, a szczególnie gdy trening jest długi,a dodatkowo ktoś ma bardzo szybką przemianę materii? W płatkach"górskie" są przecież lekkie i dobrze jest gdy nam jakiś ciężki WW nie obciąża wysiłku. Dlaczego twaróg nie może zostać jedzony cały czas poza po trenignowym? Zbyt małe ilości białka są wchłaniane w przeciągu 3-4h czy jak?
Jeszcze coś!
Zwyczajna kostka smalcu, za 1zł z biedry. Wypada takim smalcem smarować chlebek?
Zmieniony przez - L3m0n w dniu 2010-05-30 19:56:03
Sporo ma gorzej, większość ma lepiej do tego dążę.