SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Udko z kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1690

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42940
Witam ile gram białka i tłuszczy może mieć samo mięso z udka z kurczaka pieczone? Na 100g?

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 17:05:48
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
18 białka, 6 tłuszczy i 125kcal ma surowe. Pieczone wiadomo, będzie miało mniej..

chcesz kupować gotowe upieczone udka ???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2024 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 12306
jak mniej? a nie przypadkiem więcej? woda odparuje itp.

Pomogłem?-daj sog'a :DDD

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42940
Nie chcę kupować. Dzisiaj kupiłem 2 całe udka, upiekłem i wygrzebałem 160g mięsa i zastanawiałem się czy te 160g może mieć z 40g białka 8g tluszczy..?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
100g pieczonego więcej od 100g surowego. Chodziło mi o to, że będzie mniej mięcha, źle się wyraziłem.. najlepiej ważyć surowe !
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42940
Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D
Wziąłem to na logikę, że:

Pierś przed 20g
Pierś po 30g

czyli zwiększa się o 50%

W takim razie:

Mięso z udka przed 18g
Mięso z udka po 27g

na to by wychodziło...

Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia?

Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g samego miesa upieczonego by było?

Zmieniony przez - Grzesieq02 w dniu 2010-06-05 18:08:39
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42940
Już znalazłem :)
http://www.nutritiondata.com/facts/poultry-products/721/2

W samym mięsie z udka pieczonym w 140g jest 38g białka i 12g tłuszczy gdyby ktoś potrzebował.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Poprawa sylwetki

Następny temat

BARDZO PROSZE O POMOC ORAZ POPRAWKE DIETY

WHEY premium