...
Napisał(a)
No właśnie, jak to z tym jest? Znanazłem na opakowaniu po makaronie wartości odżywczych po i przed ugotowaniem. Otóż po ugotowaniu jest napisane, że kcal zmniejszyło się prawie o 100. B/T/W też się zmniejszyło oczywiście. Czy wart. odż. po ugotowaniu się tak zmniejszają??!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
wszytsko ważysz przed obróbką i tak przyjmujesz.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Wiem, tak robię. No ale w dzienniku vitalmax mam ułożoną dietę i tam są kalorie przed obróbką. Więc skoro mam jakieś tam zapotrzebowanie tzn., że jak się po obróbce zmniejszają to muszę jeść jeszcze więcej :d?
edit: rozumiem, że po to jest nadwyżka kaloryczna?
Zmieniony przez - Nebhe w dniu 2010-06-12 13:29:54
edit: rozumiem, że po to jest nadwyżka kaloryczna?
Zmieniony przez - Nebhe w dniu 2010-06-12 13:29:54
...
Napisał(a)
wazysz przed obróbką i pozniej niczym sie nie przejmujesz i nic nie dodajesz/odejmujesz
pozdr
pozdr
...
Napisał(a)
Nie wiem o co Ci chodzi sorry pozdr
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Nebhe produkty nasycają się wodą bądź ją oddają, ilość białka, węglowodanów bądź tłuszczy się w nich zmienia, gdy przypalisz białko, bądź przyrządzasz produkt w tłuszczu (nasiąka nim). Wtedy kaloryczność zmienia się nieznacznie. Oczywiście mięso przygotowuj tak by nie przypalało się, będzie zdrowsze i bardziej wartościowe. Natomiast co do smażenia na tłuszczu, kaloryczność może znacznie wzrosnąć. Nadwyżka kaloryczna w diecie na masę jest po to by dostarczyć organizmowi więcej kalorii niż potrzebuje do przeprowadzania podstawowych procesów. Nadwyżkę wtedy wykorzystuje on do budowy tkanki mięśniowej i tłuszczowej.
Polecane artykuły