i czy smazenie go w posilkach okolotreningowymi jest bardzo zle jesli 90 % oliwy wlanej wczesniej zostaje na patelni? oliwy wlewam okolo jednej-poltorej lyzki.
...
Napisał(a)
tak jak w temacie.
i czy smazenie go w posilkach okolotreningowymi jest bardzo zle jesli 90 % oliwy wlanej wczesniej zostaje na patelni? oliwy wlewam okolo jednej-poltorej lyzki.
i czy smazenie go w posilkach okolotreningowymi jest bardzo zle jesli 90 % oliwy wlanej wczesniej zostaje na patelni? oliwy wlewam okolo jednej-poltorej lyzki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Oliwa z oliwek zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawarty kwas oleinowy ze względu na posiadanie nienasyconego wiązania zdolny jest do przyłączania tlenu. Może zmieniać swoją konfigurację i przechodzić w kwas elaidynowy, który jest stereoizomerem trans. Tłuszcze trans powodują większe wydzielanie insuliny, która odpowiada za odkładanie się substancji zapasowych w tkance tłuszczowej, zmniejszają wrażliwość komórek mięśniowych, receptorów na insulinę, powodują wzrost cholesterolu frakcji LDL i spadek frakcji HDL, podnoszą ciśnienie tętnicze.
Jeśli chcesz smażyć mięso najlepiej gdybyś wybrał do tego tłuszcz, który nie jest tak reaktywny (nasycony). Unikniesz w ten sposób powstawania takich ilości tłuszczy trans jak w porównaniu z obróbką termiczną tłuszczy nienasyconych. Unikniesz również powstawania trującej akroleiny z odwodnienia glicerolu. Czy spożywanie smażonego kurczaka znacznie wpłynie na dietę? Ważna jest całość diety.
Jeśli chcesz smażyć mięso najlepiej gdybyś wybrał do tego tłuszcz, który nie jest tak reaktywny (nasycony). Unikniesz w ten sposób powstawania takich ilości tłuszczy trans jak w porównaniu z obróbką termiczną tłuszczy nienasyconych. Unikniesz również powstawania trującej akroleiny z odwodnienia glicerolu. Czy spożywanie smażonego kurczaka znacznie wpłynie na dietę? Ważna jest całość diety.
...
Napisał(a)
A jak sprawa ma sie gdy smaze kurczaka bez kropli oleju ? Na patelni teflonopodobnej lub na grillu, w piekarniku.
...
Napisał(a)
Jeśli przypalisz mięso dochodzi do spalenia białka, jest ono wtedy nie zdatne do spożycia ze względu na zawiera substancji rakotwórczych, ale również nie jest strawne (ta część przypalona). Jeżeli nie przypalisz go jest ok, jeżeli robisz na grillu również ważne jest jaki jest to grill, jeżeli tłuszcz ulega spalaniu (np. spada na węgiel) to pomimo tego iż z samego węgla masz toksyny, tłuszcz również się pali i prowadzi do powstania akroleiny. W piekarniku ok.
...
Napisał(a)
Do tej pory jak miałem raz w tygodniu serdecznie dość gotowanego to robiłem własnie albo na grillu (zwyczajny na węgiel taki jak piszesz) albo na patelni bez tłuszczu i nie powiem - coś tam się rumienił czasem ale spalenizna to nie była.
Będę wybierał więc piekarnik, bo mam a nie używam.
Dzięki za odpowiedz.
Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-06-20 00:34:25
Będę wybierał więc piekarnik, bo mam a nie używam.
Dzięki za odpowiedz.
Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-06-20 00:34:25
Polecane artykuły