SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

czy smazenie kurczaka moze bardzo opoznic redukcje?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1161

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 55 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2267
tak jak w temacie.
i czy smazenie go w posilkach okolotreningowymi jest bardzo zle jesli 90 % oliwy wlanej wczesniej zostaje na patelni? oliwy wlewam okolo jednej-poltorej lyzki.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oliwa z oliwek zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawarty kwas oleinowy ze względu na posiadanie nienasyconego wiązania zdolny jest do przyłączania tlenu. Może zmieniać swoją konfigurację i przechodzić w kwas elaidynowy, który jest stereoizomerem trans. Tłuszcze trans powodują większe wydzielanie insuliny, która odpowiada za odkładanie się substancji zapasowych w tkance tłuszczowej, zmniejszają wrażliwość komórek mięśniowych, receptorów na insulinę, powodują wzrost cholesterolu frakcji LDL i spadek frakcji HDL, podnoszą ciśnienie tętnicze.

Jeśli chcesz smażyć mięso najlepiej gdybyś wybrał do tego tłuszcz, który nie jest tak reaktywny (nasycony). Unikniesz w ten sposób powstawania takich ilości tłuszczy trans jak w porównaniu z obróbką termiczną tłuszczy nienasyconych. Unikniesz również powstawania trującej akroleiny z odwodnienia glicerolu. Czy spożywanie smażonego kurczaka znacznie wpłynie na dietę? Ważna jest całość diety.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
A jak sprawa ma sie gdy smaze kurczaka bez kropli oleju ? Na patelni teflonopodobnej lub na grillu, w piekarniku.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Jeśli przypalisz mięso dochodzi do spalenia białka, jest ono wtedy nie zdatne do spożycia ze względu na zawiera substancji rakotwórczych, ale również nie jest strawne (ta część przypalona). Jeżeli nie przypalisz go jest ok, jeżeli robisz na grillu również ważne jest jaki jest to grill, jeżeli tłuszcz ulega spalaniu (np. spada na węgiel) to pomimo tego iż z samego węgla masz toksyny, tłuszcz również się pali i prowadzi do powstania akroleiny. W piekarniku ok.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3159 Wiek 37 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 25123
Do tej pory jak miałem raz w tygodniu serdecznie dość gotowanego to robiłem własnie albo na grillu (zwyczajny na węgiel taki jak piszesz) albo na patelni bez tłuszczu i nie powiem - coś tam się rumienił czasem ale spalenizna to nie była.

Będę wybierał więc piekarnik, bo mam a nie używam.
Dzięki za odpowiedz.

Zmieniony przez - Detoxik w dniu 2010-06-20 00:34:25
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51559 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Możesz zakupić grill, gdzie tłuszcz kapie na ochronną tackę.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na Masę do sprawdzenia - sam ułożyłem!

Następny temat

Masa pełną parą

WHEY premium