Szacuny
17
Napisanych postów
733
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13457
Witam.
Chciałem się Was zapytać czy na redukcji można jeść ser biały/twaróg półtłusty w ciągu dnia?
Normalnie ser biały jadałem na noc, ale ostatnio krucho u mnie z gotówką i pytanie do Was czy można jeść ser biały w ciągu dnia?
Jest to dość tanie i nie trzeba przygotowywać go.
Oczywiście wszystko mieści się według wyliczonego bilansu b,ww,t.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Szacuny
1
Napisanych postów
17
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
64
Witam
W redukcji należy ograniczyć spożycie tłuszczy, twaróg tłusty można zamienić na ten z zawartością 0% lub 1% tłuszczu, który jednocześnie zachowuje swoją wartość odżywczą oraz odpowiednią ilość białka ( w 100 g twarogu ok. 12 g białka i ok. 72 kcal).
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
34 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
117946
dodaj 1-2 jaja na twardo, będziesz mial frakcje o róznej wchłanialnosci, i mozez zjesc, ale nie do każdego posiłku twaróg, bo jednak mięso czy rybka będzie lepsza
Szacuny
17
Napisanych postów
733
Wiek
38 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
13457
lukash_g , oczywiście kurak i rybka też jest w diecie. Ale z racji tego że cienko z kasą stoję teraz to zamiast 3 posiłków z kuraka zjem 2 + właśnie owy twaróg( no i oczywiście resztę poszłków według zapotrzebowania)
OLIMPIAKOS, czytałem na forum że najlepszy jest twaróg półtłusty bo chudy jest zbytnio przetworzony. Sam kupuję twaróg mlekovity na 100g: b-16,5g t-3,5g więc myślę że jest całkiem OK.
Zresztą jestem na LC więc tłuszcz z sera raczej mi nie zaszkodzi.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
Nie przesadzajmy z tym przetworzeniem tego twarogu chudego jedź który lepiej Ci pasuje do diety będzie na pewno lepszy od serków homogenizowanych czy kanapkowych a nawet od wiejskiego jeśli pod uwagę weźmiemy udział białka