Szacuny
0
Napisanych postów
153
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5887
Na pewno doceniają ją smakosze,gdy spotkają się z jej aromatycznym zapachem.Jeszcze wieksze oddzialywanie kurkumy obserwuje sie na pracy watroby,ktora pod wplywem tego"smakolyku" podnosi aktywnosc wydzielania zolci. Kurkumina,czyli zolty barwnik kurkumy,ulatwia przeplyw zolci i poteguje naturalna kurczliwosc pecherzyka zolciowego.Ponadto zwiazki czynne kurkumy niszcza bakterie i likwiduja wywolane przez nia stany zapalne.Najnowsze badania,skupiajace sie na szczegolnych wlasciwosciach kurkumy dowodza,ze ma ona zdolnosc wbudowywania sie w blony komorkowe wielu narzadow,a "przy okazjio" do pelnienia tam funkcji stabilizujacych.Komorki czuja sie wzmocnione,dzieki temu rzadziej reaguja stanami zapalnymi,sa mniej podatne na infekcje,a takze-co najbardziej dla nas istotne- na niebezpieczne mutacje!
Zdolnosc likwidowania stanow zapalnych okazala sie cenna wlasciowoscia do skonstruwania leku poprawiajacego wydolnosc stawow.W tej"konstrukcji" kurkurmie towarztszt dodatkowo skladnik przeciwzapalny-imbir.W rezultacie powstal lek o nazwie "Tumerin" o dzialaniu dosc wszechstronym na organizm.Koszt leku- 20zl,wystarczy jedno opakowanie na miesiac.
Zrodlo magazyn "KiF"
Zmieniony przez - MihauS w dniu 2010-07-31 18:34:23
Szacuny
7
Napisanych postów
801
Wiek
39 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15966
sama niema raczej jakiegos niezwyklego, wyraznego aromatu. jest wiele przypraw wplywajacych na funkcjonowanie naszego organizmu, fajnie byloby gdyby ktos to zebral w jednym arcie i opisal dzialanie poszczegolnych przypraw.