Szacuny
3
Napisanych postów
214
Wiek
31 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6433
Mama kupiła ostatnio w sklepie ze zdrową żywnością mąkę z pestek dyni
Wartości BTW na 100g;
Białko - 57,9g
Węglowodany - 2,3g
Tłuszcz - 8,5g
509 kcal
Nadaje się do wprowadzenia na stałe do diety? 2g węgli na 100g to prawie nic, można ją jeść wieczorem, przed snem itp.
Zastanawia mnie jeszcze to białko, wiem, że nie jest pełnowartościowe, ale czy to oznacza, że nie bierze ono udziału w "budowie mięśni"?
Cena tej mąki to niecałe 3zł za 300g
Szacuny
3
Napisanych postów
214
Wiek
31 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6433
Czyli można ją spożywać wieczorem, przed snem? Czemu źle że jest odtłuszczona?
Aha i te białko niepełnowartościowe w ogóle nie jest nam potrzebne, czy jakiś % tego białka jest przyswajany jak pełnowartościowe?