SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zayebista Nadziewana cukina!!!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2959

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752


siema to znowu ja

oto fajny przepis na cukinie zarowno danie Hc jak i low carb zależnie od uzytych produktow.

1 srednia cukinia
150g mielonej piersi
1 cebula
2 zabki czosnku
1 marchewka
lyzeczka smalcu
75g ryzu parabolicznego
sol,pieprz,papryka,czosnek w prochu

Zaczynamy od wydrążenia miąższu ze środka cukini,na smalcu podsmażamy czosnek,cebule gdy zmiękna dorzucamy marchew miąższ
z cukini i podsmażamy aż cukinia puści wode,dusimy przez 5-7min
w tym czasie gotujemy ryż na poł twardo,doprawiamy mięso sola,pieprzem,papryka,czosnkiem w proszku.
Gotowe nadzienie mieszamy z mięsem,ryżem i nakładamy do cukini,wkładamy do piekarnika na 30-40min 200-220stopni

w tak przygotowanym daniu jest:

B-30g(zwierzęce)
T-7g
W-60g

Jeżeli nie dodamy ryzu będzie wtedy fajne danie low carb,wtedy polecam dorzucic jeszcze pieczarki
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
Przepis spoko ale ja zastąpiłbym SMALEC oliwą z oliwek i wyrzuciłbym marchewke. Może troche mozarelli light na wierzch?? Zrobię moją wersję i wrzuce foto

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 775 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22704
tylko, ze smalec jest po obróbce termicznej zdrowszy od oliwy, który defacto po obrobce jest tłuszczami bodajze trans...

http://www.sfd.pl/Cineko/dziennik/_no_to_leeecimy-t598458.html#post3 / dziennik treningowy

"Bez woli przygotowania, nie ma woli zwycięstwa"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
a gdzie ty przeczytałeś takie ciekawostki ?? może sam zacznę smażyć lub piec na smalcu a nie jak dotychczas na oliwie z wytłoczyn ??

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 775 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22704
Wspominał o tym np Wodyn, wygoogluj sobie ;p

http://www.sfd.pl/Cineko/dziennik/_no_to_leeecimy-t598458.html#post3 / dziennik treningowy

"Bez woli przygotowania, nie ma woli zwycięstwa"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
oliwa nie nadaje sie do smazenia,smalec do tego jes najlepszy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
Extra Virgin nie ale olio di sansa di oliva tak

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
żadna oliwa się nie nadaje do smażenia w wysokich temp, utlenia się. Smalec oczywiście najlepszy !
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suuuper Zdrowy Smaczny Omlet Video

Następny temat

Symatyczna pizza LOW CARB

WHEY premium