Szacuny
3
Napisanych postów
808
Wiek
40 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8218
Czesc mam pare pytan odnosnie smazenia.
Wiem, ze to jest ostatnia opcja jaka powinnismy stosowac. Ale jezeli sa takie specjalne patelnio-garnki, do ktorych nie dodajemy NIC tluszczu i na tym smazymy piers z kurczaka przykladowo to czy ona sie rozni czyms od np kurczaka na parze (ktory jest uznawany za najdrozwszy chyba tak? ) ?
Szacuny
4
Napisanych postów
1356
Wiek
42 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
17360
Pierś gotowana na parze zachowa na pewno więcej substancji odżywczych ponieważ nie będzie miała bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła które występuje podczas pieczenia, ale nie jest wcale złą opcją pieczenie na teflonie czy grillowanie, sam bardzo często używam wyżej wymienionych opcji.
Szacuny
50
Napisanych postów
10140
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
38697
W praktyce beztłuszczowe smażenie piersi na patelni nie jest wcale takie przyjemne.
Po raz kolejny polecam olej PAM, jeżeli już zdecydujemy się na smażenie to imho jest to najlepsze rozwiązanie.