Kasza z sałatką i rybą
Składniki:
- 2 filety z mintaja (200 gram),
- kasza (100 gram),
- kapusta biała (100 gram),
- pół marchewki (35 gram),
- pomidor (170 gram),
- łyżka oliwy z oliwek (15 gram),
- przyprawy: pieprz, przyprawa gyros,
Przygotowanie:
- rozmrozić rybę, przyprawić pieprzem i przyprawą gyros,
- smażyć rybę na łyżeczce oliwy z oliwek (ok. 4 minuty z jednej strony),
- ugotować kaszę zgodnie z zaleceniami producenta na opakowaniu ( ok. 13 minut),
- pokroić kapustę na drobne kawałki, pomidora w kostkę, utrzeć marchewkę, polać oliwą z oliwek,
Wartości odżywcze:
Kalorie: 650,
Białko: 35,
Węglowodany: 80,
Tłuszcze: 15,
Wszystkim, którzy będą próbować tego dania, życzę smacznego!
Zmieniony przez - nux1995 w dniu 2010-09-06 16:14:06