SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

suplementacja pomocy

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2113

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285
tak powiedziałes o tez rownowadze kwasowo zasadowej, ze zaczynam sie martwić. Otóż juz mówię o co chodzi. Od 3 miesięcy mam lekkie zaparcia, wzdęcia, uczucie pełności, wysadzony żołądek a mó stolec jest rzadki i zółty. Byłem u 5 lekarzy, niedawno zrobiłem badania na lamblioze i w PN będe miał wyniki. Do tego napady zmeczenia. Mecze się z tym i męcze. Brałem już pod uwagę zakwaszenie organizmu, rozmawiałem o tym z dietetykiem. Niby mówił, że mam dobrą dietę i nic się nie powinno dziać. Jem dużo warzyw ale i tak dalej gazy i to dosyc cuchnące, zapardia, wzdęcia itd... Wyłaczalem po kolei wszystkie produkty z diety i nic. Może rzeczywiście mam zakwaszony organizma. NIe wiem... Powiedz mi ile Ty Kleros jesz warzyw w kazdym posilku? Ja albo połowę paprtyki, albo caly pomidor, albo caly ogorek. To za mało? Prosze podziel się ze mną Twoimi doświadczeniami. Moj stan juz mnie powoli irytuje. Nawet w dni treningowe obnizyłem ilośc białka do 110 g a w dni nietreningowe jem go 86g. I dalej sięmęcze z moimi przypadłosiami ;/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3646
Napisz mi proszę dokładną dietę w dni treningowe i nietreningowe. Myślę że mogę Ci pomóc:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285
Jestem Ci bardzo wdzięczny, za okazaną pomoc,ale wątpię czy mi się da pomoc. Pięciu lekarzy nie umie a ja już powoli siadam psychicznie po tych 3 miesiącach. Ale bardzo Cie proszę o pomoc, wypróbuje wszystkiego co zalecisz.

Oto link do mojej diety: http://w700.wrzuta.pl/plik/4eSeUQMM9Rn/normalna_dieta

Podałem link, ponieważ jak wklejam zawartość to nie da się tego odczytać. Jest to format docx worda 2007. W razie problemów z otwarciem, proszę daj znać.

Pozdrawiam i z duża niecierpliwością czekam na odp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285
i jak, Kleros? Coś mogłbys mi wyjasnic. Ostatnio zaczalem sie zastanawiać nad kwaśnymi twarogami ktore zjadam codzień. Otóz kupuje je hurtem i niektore opakowania po kilku dniach są napompowane powietrze. Twarog taki jest kwasny. Moze to mi fermentuje w jelitach? Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 5229 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 55031
marusiek 91

zwiększ porcje Bcaa Xtra do 10-15 g przed treningiem i po, 7 g to bardzo mało

po treningu daj więcej odżywki białkowej! Co to jest 15 g? Nic.
Zmniejsz troche carbo, nie potrzeba Ci aż tyle cukru po siłowni.

Zmieniony przez - MolderDist w dniu 2010-09-21 23:55:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3646
Przepraszam że tak długo to trwało ale miałem dziś egzamin i musiałem się do niego przygotować:/, już pisze co i jak. Podejrzewam ze twoja dolegliwość związana jest z za dużą podażą białka w stosunku do błonnika, to dosyć częsta przypadłość.
Będziesz musiał zwrócić uwagę na źródło węglowodanów, zastąp na jakiś czas ryże, makarony i chleb kaszą jaglaną. Można ją kupić w prawie każdym sklepie, ma odczyn zasadowy i silnie odkwasza organizm. Następnym ważnym punktem są warzywa, do każdego posiłku powinieneś zjadać jakieś 120g warzyw, nie pomidorów czy ogórków bo to nic nie da, mówię tu o brokułach, kalafiorze czy fasolce szparagowej. Następna moja rada to do każdego posiłku chociaż łyżka buraków, w jakiejkolwiek postaci ale staraj się raczej zjadać te świeżo ugotowane nie kupione gotowce w słoikach. Buraki bardzo szybko i skutecznie odkwaszają organizm. Oczywiście mleko odstawiamy:), reszta jest ok ilość węgli jak najbardziej może być (pamiętaj tylko o zmianie ich źródła), białko na razie zostaw w takiej ilości jaką spożywałeś do tej pory. Obserwuj sygnały jakie daje Ci organizm i daj znać czy moje rady cokolwiek dały:).
Powodzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285
tylko, że ja jak liczyłem ile zjadam błonnika dziennie to wychodzi mi ze 38 g. A max to podobno 40-45. Czyli chyba jest ok. I to jest błonnik bez warzyw. Naturalnie warzywa jem, czyli pewnie ilosc tego błonnika to ok 45g będzie wynosiło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285
A jak jest z burakami zrobionymi na parze? Mozna je jesć? Bo po zrobieniu na parze podobno mają wysokie IG. Patrz wiadomość wyżej, dzieki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Wiek 38 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3646
Tak masz racje może nie do końca poprawnie sformułowałem swoją myśl, jesz moim zdaniem zbyt wiele produktów zakwaszających (białko, węgle) w stosunku do produktów o charakterze zasadowym. Przy spożywaniu sporej ilości białka (przeciętny człowiek je około 0,8g na kg) organizm nie jest w stanie strawić wszystkiego wiec bardzo często resztki niestrawionego białka odkładają się w jelitach. Aby zapobiec temu zjawisku musimy dostarczyć organizmowi zarówno błonnik który skutecznie usuwa resztki niestrawionego białka jak i zadbać o równowagę kwasowo zasadową. Jeśli spełnimy tylko pierwszy warunek to nic nam to nie da, będziemy kluczyć w koło, gdyż zachwiana równowaga kwasowo zasadowa będzie sprzyjać ciągłemu odnawianiu się problemu. Kasza jaglana (silny odczyn zasadowy i mniejsza zawartość błonnika) oraz zwiększona liczba warzyw zarówno buraków (odczyn zasadowy) jak i brokuł, kalafiora i fasolki szparagowej (sporo błonnika pochodzącego z zasadowego źródła) mają temu skutecznie zaradzić. Dalej będziesz jadł podobną ilość błonnika, ale organizm nie będzie już tak zakwaszony. 100g buraków ma 5,8g węglowodanów strawnych więc jeśli zjesz nawet 20g to dostarczysz zaledwie 1,2g cukrów, nie widzę powodu martwienia się o IG, po wadze wnioskuje że jesteś raczej ektomorfikiem więc naprawdę nie ma się czego obawiać. A jeśli chodzi o indeks glikemiczny to jego wyznacznikiem nie jest sposób obróbki termicznej tylko jej długość, im dłużej będziesz gotował ryż tym będzie wyższy IG. Spokojnie możesz jeść buraki robione na parze. Pozdrawiam i Powodzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 40 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 285
bardzo Ci dziekuje Klesros. Nie chce chwaliś dnia przed zachodem slonca ale w drugim dniu stosowania Twych rad juz bylo lepiej. Z rana jem kefir z owsianka i dwoma jajami + 6 suszonych sliwek, potem jablko a z rana jeszcze lyzka miodu (chyba dobrze z owocami i cukrami - tak mi sie wydaje), potem 4 posilki w kazdym miesa, kasza jaglana, jeden maly upieczony buraczek, oliwa i warzywa innw. Z twarogu na noc zrezygnowalem. Powiedz mi tlyko jeszcze jak mam utrzymac to rownowege kwasowo zasadowa jezeli po odkwaszeniu organizum znowu wroce do chleba zytniego i kasz i ryzu ciemnego. Jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc a ja dalej czekam na efekty. Jak masz jeszcze jakies rady zywieniowe to daj znac jak mozesz. Pozdrawiam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

creatine / creapure

Następny temat

Siłownia + sztuki walki suplementacja

WHEY premium