Szacuny
31
Napisanych postów
3159
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
25123
Witam. Nie wiem czy ten dział czy odżywianie, bo żaden do końca nie pasuje...po prostu jak ktoś ma doświadczenie to będe wdzieczny za odpowiedz. Jak mod stwierdzi inaczej - proszę o przeniesienie.
Czy na grillu elektrycznym mozna robic takie fajne soczyste mięsko jak na grillu normalnym ? Uzywal ktos tego ?
Bo mięso z piekarnika a mięso z grilla normalnego to niebo a ziemia...(niebo to grill naturalnie). Jak jest z elektrycznym ?
Szacuny
4940
Napisanych postów
21619
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
93517
Zalezy ile bedziesz na tym grillu trzymal ;), z takiego elektrycznego wychodzi w sumie prawie jak z patelni tylko ma gdzie tluszcz sciekac i wychodza takie paseczki na miesku jak po grillu .Mieska z grilla nic nie podbije heh :)
Szacuny
11
Napisanych postów
1966
Wiek
30 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
20366
chodzi o to zeby byl z pokrywka, bo wtedy mieso jest soczyste, a jak bez pokrywki albo taki obustronny (jak toster) to mieso jest dosyc suche i na drugi dzien smakuje jak podeszwa z przyprawami ;) teraz mam z pokrywka i robie na nim zawsze jak tylko mam czas (bo jak nie mam czasu stac przy tym grillu to robie w piekarniku)
"Musicie od siebie wymagać, nawet gdyby inni od Was nie wymagali" Jan Paweł II 1983 r.
Szacuny
6
Napisanych postów
793
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
18023
Mam patelnie do grillowania,, grill elektryczny odkryty, dobry piekarnik, grilla takiego normalnego też używam. I na każdym mięso wychodzi inaczej. Co do przykrywania, to zawsze można sobie przykryć folią aluminiową, nie ma problemu. Karkówkę itp grilluje bez przykrycia na elektrycznym i zawsze dobra wychodzi (to bardziej zależy od tego jak się ją pokroi, przyprawi itp., ale kawałki mięsa z kośćmi (chociażby udka z kurczaka) lepiej jest przykryć chociażby dlatego że łatwiej jest dopiec w środku.
Na pewno dużo zależy od gustu, ale ja grill elektryczny polecam :)