Muscle Up Protein
Skład produktu:
koncentrat białka serwatkowego, maltodekstryna, monohydrat kreatyny, tauryna, glicyna, glukoza, aromat, substancja zagęszczająca E466, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancje słodzące E950 i E955, barwnik E124.
Wartość odżywcza 100 g: białko 70 g, węglowodany 13 g, tłuszcz 6 g, kreatyna 6 g, tauryna 6 g.
Informacja o zawartości 70% białka w Muscle Up Protein jest podana zgodnie z prawem: na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą, zawartość białka stanowi iloczyn zawartości azotu ogólnego, oznaczonego metodą Kjeldahla i współczynnika przeliczeniowego 6,25.
Informacja o alergenach jest podana zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa w sprawie znakowania środków spożywczych – w produkcji odżywek używamy: białek mlecznych (WPC, WPI, kazeinian wapnia) – stąd pochodne mleka, białek jajecznych (albumina) – stąd pochodne jajek, lecytyny sojowej – stąd pochodne soi, płatki pszenne (musli) – stąd pochodne pszenicy, smaku orzechowego – stąd pochodne orzechów.
Oczywiście wszystkie ww. składniki alergenne mogą występować w odżywce w ilościach śladowych, nieprzekraczających rzędu [ppm] (parts per milion).
Producenci przestrzegając prawa muszą deklarować zawartość białka w swoich odżywkach na podstawie iloczynu zawartości azotu ogólnego, oznaczonego metodą Kjeldahla i współczynnika przeliczeniowego 6,25.
Aminokwasy dostarczają azotu właśnie w celu poprawy bilansu azotowego organizmu!
Zastosowanie kreatyny, tauryny i glicyny zapewnia dodatkowe korzyści:
https://www.sfd.pl/TAJEMNICE_KREATYNY__S._AMBROZIAK-t327378.html
(ATP-booster, anabolik)
https://www.sfd.pl/TAURYNA__Bycza_terapia.-t109592.html
(antykatabolik, anabolik)
http://www.buyhgh.com/ingredients/glycine.html
(HGH-booster)
Muscle Up Protein jest zaprojektowany w celu wzrostu mięśni, zakładając maksymalny efekt i bezwględnie najlepsze surowce.
Ustosunkowując się do kwestii podniesionej przez Pana z firmy od (nie)opowiadania bajek: czy jakaś inna firma od lat nie przestrzega prawa i dodając składniki funkcjonalne np. kreatynę czy glutaminę, nie uwzględnia azotu z nich pochodzącego w białkowości swoich produktów?