...
Napisał(a)
robie to wlasnie jaram sie
...
Napisał(a)
zrobiłem dziś ten chleb i jest strasznie mokry, a robilem wg przepisu
...
Napisał(a)
ja zrobilem i wyszlo mi ciasto,musze zmodyfikowac cos,do przepisu dodalem 1 lyzke pszennej i 1 lyzke razowej maki + drozdze zamiast proszku do pieczenia
...
Napisał(a)
Ja przetestuję na płatkach jaglanych (i może uda mi się znaleźć gryczane) zamiast otrębów wszelakich i płatków owsianych - z racji diety bezglutenowej. Zapowiada się ciekawie, a na pewno podzielę się wrażeniami.
...
Napisał(a)
"Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 180'C. W misce utrzyj żółtka z serem, solą, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Do masy serowo jajecznej wsyp otręby i wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dodaj nieco mleka lub wody. Masa powinna mieć konsystencję jak na poniższy zdjęciu."
Niestety poniższe zdjęcie nie działa :( Możesz wstawić je jeszcze raz?
Jeszcze jedno pytanie: jakie wymiary ma forma w której pieczesz?
Nagrzej piekarnik do 180'C. W misce utrzyj żółtka z serem, solą, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Do masy serowo jajecznej wsyp otręby i wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dodaj nieco mleka lub wody. Masa powinna mieć konsystencję jak na poniższy zdjęciu."
Niestety poniższe zdjęcie nie działa :( Możesz wstawić je jeszcze raz?
Jeszcze jedno pytanie: jakie wymiary ma forma w której pieczesz?
...
Napisał(a)
Upiekłem chlebek i dodałem do niego WPC. Wyrósł fajnie, ale jest straszanie suchy i smakuje jak papier :)
Czy to może być wina dodanego białka w prochu ? I jeszcze jedno pytanie... jak zrobić żeby papier mi się do niego nie przyklejał po wyjęciu z piekarnika ?
Czy to może być wina dodanego białka w prochu ? I jeszcze jedno pytanie... jak zrobić żeby papier mi się do niego nie przyklejał po wyjęciu z piekarnika ?
Polecane artykuły