SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wysokobiałkowy chleb

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 34848

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 87 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10041
na 100 gram chlebka :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 964 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7500
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 104 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 2485
zrobiłem dziś ten chleb i jest strasznie mokry, a robilem wg przepisu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 964 Wiek 32 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 7500
ja zrobilem i wyszlo mi ciasto,musze zmodyfikowac cos,do przepisu dodalem 1 lyzke pszennej i 1 lyzke razowej maki + drozdze zamiast proszku do pieczenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 71 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1473
Ja przetestuję na płatkach jaglanych (i może uda mi się znaleźć gryczane) zamiast otrębów wszelakich i płatków owsianych - z racji diety bezglutenowej. Zapowiada się ciekawie, a na pewno podzielę się wrażeniami.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 50 Wiek 32 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 270
"Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 180'C. W misce utrzyj żółtka z serem, solą, proszkiem do pieczenia i przyprawami. Do masy serowo jajecznej wsyp otręby i wymieszaj dokładnie. W razie potrzeby dodaj nieco mleka lub wody. Masa powinna mieć konsystencję jak na poniższy zdjęciu."

Niestety poniższe zdjęcie nie działa :( Możesz wstawić je jeszcze raz?

Jeszcze jedno pytanie: jakie wymiary ma forma w której pieczesz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 554 Wiek 41 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 13725
Upiekłem chlebek i dodałem do niego WPC. Wyrósł fajnie, ale jest straszanie suchy i smakuje jak papier :)
Czy to może być wina dodanego białka w prochu ? I jeszcze jedno pytanie... jak zrobić żeby papier mi się do niego nie przyklejał po wyjęciu z piekarnika ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 54 Wiek 22 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1752
Zayebiscie wygląda :D! Sog, jutro stestuje
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Scotch eggs/Jajka po szkocku

Następny temat

Pyszny obiad - masa

WHEY premium