Szacuny
31
Napisanych postów
3159
Wiek
37 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
25123
Witam. Generalnie dopiero idzie mi 2 tydzień mojej masy, a planuję ją robić 8 tygodni ale chciałbym już teraz zadać kilka pytań.
1.) Po pierwsze dziennie jem teraz 3650 kcali (nie zawsze mi to wychodzi ale staram się jak najczęściej...a jak nie to być blisko tego). Jak z tak ogromnego pułapu zejść do normalnych granic ? Do tego ciężko będzie wyczuć ile odciąć.
2.) Będę chciał dać 2,5 gram białka + 1,5 gram tłuszczu + reszta węgle - da rade ? Kwestia ile tych węgli.
3.) Czy ser biały twarogowy na noc na redukcji również ma zastosowanie ? Boję się katabolizmu dlatego pytam o ten ser - daje też dlatego 2,5 gram białka + obłożę się BCAA. Oczywiście mam też zamiar na redukcji stosować trening siłowy.
4.) Tą redukcję zacznę od połowy grudnia...wiem że to nie sezon na nią ale chce zadać ostatni cios dla mojego brzucha, a to jednak wymagać będzie jeszcze sporo czasu. Może mi ktoś jeszcze raz wyjaśnić na czym polega utrudnienie redukcji w zimie i czy mogę jakoś temu przeciwdziałać ?
Szacuny
10
Napisanych postów
924
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8716
1. Dałbym na zero i scinał po 100-200 na tydzien aż zacznie lecieć , musisz wyczuć
2.j.w dałbym tyle żeby wyszło 0
3.może być biały ser , a moze też być mięso z tłuszczem żeby spowolnić trawienie
4.Generalnie dobra pogoda sprzyja aerobom np bieganie itd , za to w zime można spróbować tabaty i jest masa przyrządów do aero - ale z autopsji szybko sie nudzi jazda np rowerkiem stacjonarnym przez godzine