SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Surowe jajko

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3763

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3369 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 11510
j.w
Salmonelle może Ci dać. Ogólnie, to tak jak byś zjadł dużą koze z nosa.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
O salmonelle nie jest tak łatwo jeśli bedziemy dbali o higienę jednak to już losówka i jak najbardziej dla mnie szkoda ryzykować choć czasem faktycznie zdarza sie wcignąc

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 2282 Wiek 3 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 62108
Salmonella znajduje się na skorupce jajka,a nie w jego środku.Wystarczy sparzyć jajka przed ich spożyciem.Pozdrawiam.

rower1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
NIE CAŁKIEM
"Salmonella enteritidis może być również obecna wewnątrz niepękniętych, całych jaj. Wynika to z faktu, że bakteria ta jest obecna wewnątrz kurzego jajowodu, mogąc spowodować zakażenie jaja jeszcze przed wytworzeniem skorupki, nie powodują przy tym zachorowania samej kury. Żeby zapobiec namnożeniu się tych drobnoustrojów wewnątrz jaja, zalecane jest przetrzymywanie jaj w warunkach chłodniczych. Zakażone jaja powinny być gotowane przez 6 minut dla uczynienia ich bezpiecznymi. Nigdy nie serwuj w żadnej postaci na wpół miękkich jaj jeśli chcesz by były one bezpieczne.
"

pozdrawiam

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co jeść przed i po trenigu pływackim

Następny temat

Co myślicie ?

WHEY premium