Co potrzebujemy
Składniki:
1. Puszka tuńczyka w oleju
2. Torebka ryżu
3. cebula
4. ewentualnie pieczarki
5. sos chili (ja używam develeya dla smaku) sos można zastąpić majonezem choć ja sos wrzucam na patelnie.
Sposób:
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię (można też pieczarki). Cebulę poddusić. Odtworzyć puszkę tuńczyka lekko odsączyć i wysypać na patelnię rozdrabniając kawałki łopatką. Chwilkę pomieszać, później dodaje wspomniany sos chili, mieszam wszystko aż do zarumienienia. Ugotować ryż, wysypać do miski, a następnie dorzucić usmażonego tuńczyka i wymieszać.
Tutaj druga opcja zamiast chili, wystarczy podsmażyć tunę i wymieszać następnie z ryżem, później dodać łychę majonezu i wymieszać. Danie proste, szybkie i smaczne. Nie wiedziałem, że tuńczyk może być tak smaczny. Fotek niestety nie zrobiłem, ale poprawie się