Szacuny
1
Napisanych postów
220
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2138
w Myofiusion gasapriego wyszlo 64% bialka w 100 hehe takze wiekszosc firm mocno nas waluje, w USA dopuszczalna tolerancja to 15% w UE 5% - takie info na sfd bylo.
Szacuny
1
Napisanych postów
220
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2138
64% to bylo podane na oficjalnej stronie gaspariego, a w rzeczywistosci czy bylo poniezj 60? tego nie wiadomo bo temat i posty byly kasowane na forum MD no bull w USA i nie zdazylem przeczytac hehe
POrycie ladne z bialka robia sie bulki...
Ktory test : GMP czy HPLC ma rygor na max tolarancje zgodnosci z etykieta do 3,5%??
Szacuny
0
Napisanych postów
139
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
6300
Panowie nie chcę zakładać nowego tematu, a stary o Muscle Up Protein został zamknięty, a więc mam ten sam problem który opisał użytkownik j-78, za pierwszym razem gdy zakupiłem te białko było lekko kwaskowate (jak to z resztą opisałem w starym temacie) natomiast teraz białko jest po prostu słone i ma zupełnie inny smak. Nie pisał bym nawet o tym, jeśli nie było by podobnych sygnałów od innych osób no ale jak widać nie jestem jedyny które ma takie odczucia, że coś z tą partią jest nie tak.
Szacuny
13
Napisanych postów
526
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
6494
pewne producenckie manipulacje skladem srodkow podpadaja nawet czasem pod swiadome narazenie na utrate zycia i zdrowia ...
bo jesli ktos ma celiakie i kupuje bialko serwatkowe w ktorym nie powinno byc np. bialka roslinnego bedacego zrodlem glutenu to zostaje narazony przez producenta na ową utrate zdrowia i to jest oczywiste ...
dlatego nalezy tepic kazde odstepstwo od deklarowanego skladu ...
jeszcze sie doczekamy jak producenci zaczna dodawac melamine do odzywek bialkowych jak to bylo w przypadku karm dla zwierzat (spow i kotów) zeby zawyzyc ilosc bialka wychodzaca w testach a skonczy sie to masowymi uszkodzeniami nerek u konsumentów :P