SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dostęp do rzetelnej informacji a kasowanie tematów

temat działu:

ActivLab

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2308

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
uwazasz, ze 32zł za 700g wpc 80% to jest wygórowana cena?

tak naprawdę jak przejrzysz sobie niektore etykiety innych producentów - to też okaże się iż żyłeś iluzją

Zmieniony przez - faftaq w dniu 2010-11-19 22:48:01
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 2971 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 32053
heh szczegolnie ze w wiekszosci amerykanskich WPC, nie ma 80% tak jak ludzie mysla tylko np 60-70 %.

Keep ya head up

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 220 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2138
w Myofiusion gasapriego wyszlo 64% bialka w 100 hehe takze wiekszosc firm mocno nas waluje, w USA dopuszczalna tolerancja to 15% w UE 5% - takie info na sfd bylo.

ZAGLEBIE

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1417 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
w myofusionie chyba mniej wyszlo

69% - to przeciez ten produkt ma wypisane na etykiecie, czyli 64% w badaniu wielkim wałkiem nie jest
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 220 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2138
64% to bylo podane na oficjalnej stronie gaspariego, a w rzeczywistosci czy bylo poniezj 60? tego nie wiadomo bo temat i posty byly kasowane na forum MD no bull w USA i nie zdazylem przeczytac hehe
POrycie ladne z bialka robia sie bulki...
Ktory test : GMP czy HPLC ma rygor na max tolarancje zgodnosci z etykieta do 3,5%??

ZAGLEBIE

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 139 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 6300
Panowie nie chcę zakładać nowego tematu, a stary o Muscle Up Protein został zamknięty, a więc mam ten sam problem który opisał użytkownik j-78, za pierwszym razem gdy zakupiłem te białko było lekko kwaskowate (jak to z resztą opisałem w starym temacie) natomiast teraz białko jest po prostu słone i ma zupełnie inny smak. Nie pisał bym nawet o tym, jeśli nie było by podobnych sygnałów od innych osób no ale jak widać nie jestem jedyny które ma takie odczucia, że coś z tą partią jest nie tak.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 526 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6494
pewne producenckie manipulacje skladem srodkow podpadaja nawet czasem pod swiadome narazenie na utrate zycia i zdrowia ...

bo jesli ktos ma celiakie i kupuje bialko serwatkowe w ktorym nie powinno byc np. bialka roslinnego bedacego zrodlem glutenu to zostaje narazony przez producenta na ową utrate zdrowia i to jest oczywiste ...

dlatego nalezy tepic kazde odstepstwo od deklarowanego skladu ...

jeszcze sie doczekamy jak producenci zaczna dodawac melamine do odzywek bialkowych jak to bylo w przypadku karm dla zwierzat (spow i kotów) zeby zawyzyc ilosc bialka wychodzaca w testach a skonczy sie to masowymi uszkodzeniami nerek u konsumentów :P

w USA byly grube procesy z tego powodu ....
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Białko w kreatynie ?! - czy to możliwe ?

Następny temat

Odpowiedz na Trzy Pytania a nie pożałujesz :-) - wyniki str. 4

WHEY premium