SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

kurczak po obrobce...

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3722

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 652 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4792
Mam takie pytanie.

Mam 100 g piersi z kurczaka surowej. Smaze sobie ja na teflonie dodaje troszke oliwy przyprawiam oczywiscie.I teaz pytanie jak wyjdzie waga takiej piersi po tkaim smazeniu ? bo troche poczytalem i jestem zdruzgotany bo jak w rozpiscie mialem dziennie powiedzmy okolo 300 g piersi z kurczaka zjesc, to ja zawsze dawalem i warzylem 300 g ale takiej usmazonej a podobno wtedy jest juz mniej czyli na 100 g powienienem dawac po usmazeniu(tak zeby wyszla taka porcja jak mam rozpiscie) okolo 65-70 g
czy to prawda!?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16684
ta, to prawda. poza tym waż wszystko przed obróbką

„Pain hurts”

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 652 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4792
OK ale problem taki wiesz ze nigdy tego nie rozkmjnilem a drugi problem to sprawa tego ze miecha smaze sobie na pare dni powiedzmuy tak 3,4

kurde aja sie dziwilem czemu takie male efekty redukcji... to mogla byc tego przyczyna??

czyli jak teraz sobie bede wazyl takiego kuraka po usmazeniu(mysle ze dokladny przelicznik zrobie sobie w piatek bo wtedy bede znowu smazyl) to jak mam w rozpiscie 100g kuraka to dac sobie 70g ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 293 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 8527
rossiNH, miałem identyczny problem ale go rozwiazałem i u mnie jest tak:

przed -> po
50g -> 40g
100g -> 75g
120g -> 100g
150g -> 120g
200g -> 150g
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16684
w ogóle smażenie kuraka na redukcji, to słaby pomysł

„Pain hurts”

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 652 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 4792
czemu? na teflonie minimalnie oliwy czemu nie?

lepiej gotowac? tylko z czasem wychodzi gorzej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 321 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 16684
no, niby badań żadnych Ci na ten temat nie przedstawię, powinien wypowiedzieć się specjalista
- tłuszcz
- związki metali?

no, gotowania to ja akurat też nie ubóstwiam, bo takie suche to później. para/ grill elektryczny, to polecam na redukcję.

„Pain hurts”

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 700 Wiek 43 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 19983
Spoko kurak i inne rzeczy w czasie smażenia, pieczenia, gotowania tracą tylko wodę reszta zostaje. Produkty oczywiście ważymy surowe.

Tylko Umarli widzieli koniec wojny... Ci co przeżyli, nie zobaczyli..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349858
kup Pam do smażenia.

pzdr/

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 40 Napisanych postów 7165 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 30760
Jesteś zdruzgotany spadkiem wagi mięsa podczas smażenia? Nie zauważyłeś tego nigdy wcześniej? Gołym okiem widać zresztą to tylko woda. No i jak nie umiesz smażyć to niewielkie ubytki białka też mogą być, ale nie brałbym tego pod uwagę.

/pozdr
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta ProMięśniowa z Plany.sfd

Następny temat

Dieta dla 17-latka

WHEY premium