Szacuny
2
Napisanych postów
652
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4792
Mam takie pytanie.
Mam 100 g piersi z kurczaka surowej. Smaze sobie ja na teflonie dodaje troszke oliwy przyprawiam oczywiscie.I teaz pytanie jak wyjdzie waga takiej piersi po tkaim smazeniu ? bo troche poczytalem i jestem zdruzgotany bo jak w rozpiscie mialem dziennie powiedzmy okolo 300 g piersi z kurczaka zjesc, to ja zawsze dawalem i warzylem 300 g ale takiej usmazonej a podobno wtedy jest juz mniej czyli na 100 g powienienem dawac po usmazeniu(tak zeby wyszla taka porcja jak mam rozpiscie) okolo 65-70 g
czy to prawda!?
Szacuny
2
Napisanych postów
652
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4792
OK ale problem taki wiesz ze nigdy tego nie rozkmjnilem a drugi problem to sprawa tego ze miecha smaze sobie na pare dni powiedzmuy tak 3,4
kurde aja sie dziwilem czemu takie male efekty redukcji... to mogla byc tego przyczyna??
czyli jak teraz sobie bede wazyl takiego kuraka po usmazeniu(mysle ze dokladny przelicznik zrobie sobie w piatek bo wtedy bede znowu smazyl) to jak mam w rozpiscie 100g kuraka to dac sobie 70g ?
Szacuny
40
Napisanych postów
7165
Wiek
34 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
30760
Jesteś zdruzgotany spadkiem wagi mięsa podczas smażenia? Nie zauważyłeś tego nigdy wcześniej? Gołym okiem widać zresztą to tylko woda. No i jak nie umiesz smażyć to niewielkie ubytki białka też mogą być, ale nie brałbym tego pod uwagę.