po dluzszych namyslach i dobrych kilku artykulach zdecydowalem sie na ten rodzaj diety. Wiecej informacji o mnie jest zawartych w ankiecie. Ogolnie widze to tak:
- dieta CKD
- ladowania WSTEPNIE planuje w 6 dniu po treningu, z czasem liczba dni moze ulec zwiekszeniu
- trening bedzie FBW 13-9-5, opisany w innym temacie, z 'ciezkimi 5' przypadajacymi na ostatni dzien tluszczowy, po tym treningu zaczynam atak weglowodanami
- pierwsze ladowania prawdopodobnie beda trwaly 24 h chyba, ze ktos bedzie mial lepsze sugestie
- nie mam jeszcze jasno okreslonego czasu trwania tej diety, zalezne bedzie to od samopoczucia i zdrowia
- suplementacja narazie witaminami olimpu, bcaa, oraz dodatkowo magnezem i cynkiem przed snem, zostalo mi jeszcze pol puszki scorcha jednak narazie nie bede go uzywal, w ostatecznosci gdybym nie dawal rady to przed treningiem jako 'pobudzacz'
I teraz tak:
I dzien - trening unihokeja
II dzien - silownia
III dzien - trening unihokeja
IV dzien - silownia
V dzien - tutaj bywa roznie basen/rowerek/czasami trening unihokeja, bieganie aktualnie odpada ze wzgledu na pogode
VI dzien - silownia, a zaraz po niej zaczynam ladowanie
VII dzien - ciag dalszy ladowania i odpoczynek, czasami basen ale bardziej dla relaksu
i dalej od nowa
A teraz przejdzmy do rzeczy. WSTEPNA dieta wyglada tak:
90x24x1,2=2592~2600 kcal
na poczatku obetne 5%, 2600*0,95= 2470 kcal
Bialko 2,2*90*4=792 kcal
Wegle 30*4=120 kcal
Tluszcze 2470 - 792 - 120 = 1558 kcal
Co w przyblizeniu nam daje B - 198 , T - 173 , W - 30
8:00
Jaja kurze 240 g
Ser twarogowy chudy 60 g
Orzechy włoskie 20 g
Oliwa z oliwek 10 g
B-31 T-35 W-3 K-453
11:00
Ser twarogowy półtłusty 125 g
Oliwa z oliwek 25 g
B-23 T-31 W-5 K-387
13:00
Ser twarogowy półtłusty 125 g
Orzechy włoskie 30 g
B-28 T-25 W-5 K-362
16:00
Makrela wędzona 200 g
Pomidor 100 g
B-42 T-31 W-2 K-457
19:00
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 180 g
Oliwa z oliwek 20 g
Pomidor 100 g
B-40 T-22 W-2 K-370
22:00
Jaja kurze 240 g
Oliwa z oliwek 10 g
B-16 T-22 W-1 K-262
23:30~24:00
Bialko 30 g
B-23 T-1 W-2 K-119
Trening na silowni miedzy 16 a 19. W razie niemozliwosci dostosowania treningu/posilku do czasu, bede tak manipulowal zeby posilki wyszly ok 2-3 h od siebie. Po treningu z posilku potreningowego odpada oliwa z oliwek, rozloze ja proporcjonalnie na inne posilki. Twarog w posilku 2 i 3 bedzie w miare mozliwosci zastepowany przez piers z kurczaka, jednak ze wzgledu na studia nie zawse sie to uda.Nastepne pytanie, czy zamiast chudej piersi mozliwe jest uzycie np. karkowki wieprzowej, ktora sama w sobie posiada spore ilosci tluszczu? Ograniczyloby to faszerowanie sie oliwa czy tez orzechami:) Czy ser zolty od czasu do czasu jest dozwolony? Co z odrobina masla?
No i jeszcze jedno pytanie dotyczace bardziej suplementacj, aminokwasy brac z rana, przed treningiem czy po treningu?
Poradzcie cos ludzie :)
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 23
Waga: 90
Wzrost: 180
Obwód klatki: -
Obwód ramienia: -
Obwód talii: -
Obwód uda: -
Obwód łydki: -
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: -
Aktywność w ciągu dnia: szkola
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: unihokej trening 2x w tygodniu, basen raz w tygodniu bardziej relaksacyjnie
Odżywianie: planowo CKD, wczesniej bywalo naprawde roznie, skrajnosci od zdrowego zarcia do najgorszego syfu
Cel: redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe: nie moge jesc jajek na twardo
Stan zdrowia: czeste urazy kolan
Preferowane formy aktywności fizycznej: unihokej, bieganie, basen, rowerek
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: pare dobrych miesiecy temu - scorch
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: z uplywem czasu jak najbardziej
Stosowane wcześniej diety: dawno temu zbilansowana dieta masowa, pozniej samowolka z drobnymi przerwami
Zmieniony przez - gaugan22 w dniu 2010-12-06 19:43:33