Sytuacja jest taka:
18 lat
171cm wzrostu
67kg wagi
Uczeń, matura w tym roku a więc aktywności fizycznej poza siłownią specjalnie nie mam.
Dieta pod split 4x w tygodniu (partia 1x/tydz)
Wcześniej ćwiczyłem bez konkretnej diety, pilnując głównie okołotreningowych i kolacji w podobnej postaci co tutaj.
Pewnie się zdziwicie dlaczego mam tyle nabiału w diecie. Jest tak, że od dziecka zawsze jadłem go względnie dużo, na nim można powiedzieć opierała się moja dieta. Nigdy nie miałem z tym problemów gastrycznych więc myślę że mi nie zaszkodzą takie ilości. A wprowadziłem je żeby podbić kaloryczność diety bo nigdy nie jadłem takich ilości (a raczej objętości) jedzenia - jeden dzień z tej diety mógłbym rozbić na trzy w przeszłości. I tak mam już nieco wzdęty brzuch.
Gdyby waga nie szła podbiję węgle w okołotreningowych i śniadaniu.
No i sprawa warzyw - jak wiadomo na równowagę kwas-zasadową. Tylko jakie wybrać tak żeby było i efektownie i ekonomicznie, bo wiadomo za warzywa tez trochę się zapłaci a nie jestem na własnym utrzymaniu. Pomidorów do wszystkiego przecież nie będę wciskał a ogórek chyba nie bardzo pasuje.
(gramy/białka/tłuszcze/węgle/k kalorie)
6.30 śniadanie
MIX
Morele suszone - 10g/1/0/6/28
Rodzynki suszone - 10g/0/0/6/28
Orzechy włoskie - 10g/2/7/0/65
Mleko spożywcze 3,2% - 200g/7/6/10/122
Płatki owsiane - 70g/8/5/44/256
Jaja kurze całe - 50g/5/4/0/61
ŁĄCZNIE: 350g/23/22/66/560
10.00 II śniadanie
Chleb żytni razowy 60g/3/1/27/134
Polędwica luksusowa 10g/2/1/0/18
Ser, Gouda tłusty 10g/3/2/0/29
Chleb żytni razowy 60g/3/1/27/134
Polędwica luksusowa 10g/2/1/0/18
Ser, Gouda tłusty 10g/3/2/0/29
Maślanka 2% tłuszczu 250g/9/5/12/128
troche warzywek: papryka, ogorek, sałata
ŁĄCZNIE: 410/24/13/67/488
13.00 III śniadanie
Chleb żytni razowy 60g/3/1/27/134
Polędwica luksusowa 10g/2/1/0/18
Ser, Gouda tłusty 10g/3/2/0/29
Chleb żytni razowy 60g/3/1/27/134
Polędwica luksusowa 10g/2/1/0/18
Ser, Gouda tłusty 10g/3/2/0/29
Maślanka 2% tłuszczu 250g/9/5/12/128
troche warzywek do kanapek: papryka, ogorek, sałata
ŁĄCZNIE: 410g/24/13/67/488
16.00 obiad - przedteningowy
Kasza gryczana 80g/10/2/51/269
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 75g/16/1/0/74
Olej lniany 10g/0/10/0/90
ogórek cały
ŁĄCZNIE: 165/26/13/51/433
17.00 - 18.00 trening
bezpośrednio po treningu
Miód pszczeli 20g/0/0/16/65
prysznic a pózniej
Makaron dwujajeczny 80g/9/2/60/298
Mięso z piersi kurczaka bez skóry 125g/27/2/0/124
ŁĄCZNIE: 225g/36/4/76/487
21.00 kolacja
Ser twarogowy półtłusty 150g/28/7/6/200
Olej lniany 10g/0/1/0/0/90
Maślanka 2% tłuszczu 200g/7/4/9/102
pomidor
ŁĄCZNIE: 360g/35/21/15/392
BILANS DNIA (TRENINGOWY)
168g b(2,5g/kg)
87g t(1,3g/kg)
342g ww(5,1g/kg)
2848kcal (42,5kcal/kg)
W dni nietreningowe zamiast posiłku potreningowego daję taki
18.30
Jaja kurze całe 100g/11/8/1/121
Kasza gryczana 80g/10/2/51/269
Mleko spożywcze 3,2% 250g/8/8/12/153
ŁĄCZNIE: 430g/29/19/63/542
BILANS DNIA (NIETRENINGOWY)
161g 2,4g b/kg
92g 1,4g t/kg
329g 4,9g ww/kg
Zmieniony przez - Edz w dniu 2010-12-08 22:15:54