500 g miesa wolowego rostbef(mielone lub samemu posiekac)
2-3 czerwone papryczki chili (drobno pokrojone)
1 czerwona papryka (pokrojona w kostke)
1 cebula (pokrojona w kostke)
1 lyzka przecieru pomidorowego
2 zabki czosnku (drobno pokrojone)
2-3 puszki pomidorow (bez skory)
1 i 1/2 szklanki rosolu wołowego (z kostki)
100 g kukurydzy z puszki (opcjonalnie)
2 liscie laurowe
bazylia, sol, pieprz, pieprz cayenn
Mieso podsmazyc na oliwie z cebula i czosnkiem, a nastepnie poddusic z chili, papryka, przecierem pomidorowym i cayenn. Zalac rosolem, dodac liscie laurowe i pomidory z puszki (wraz z sokiem) i gotowac pod przykryciem jakies 15-20 minut. Na koniec dodac fasole i kukurydze i pogotowac jeszcze 2-3 minuty. Doprawic sola i ewentualnie pieprzem cayenn.
BTW (liczone jedynie z mięsa i fasoli) na 100gr:
Białko - 37gr
Węgle - 30r
Tłuszcz - 1gr
"I'm Neutral, BUT - Not Afraid You"