Ważymy 150g. no piersi z kurczaka po smazeniu/gotowaniu czy przed? Mam na mysli to czy 150g cycka po smazeniu ma tyle samo bialka co 150g cycka przed smazeniem
...
Napisał(a)
Pytanie jest nastepujace:
Ważymy 150g. no piersi z kurczaka po smazeniu/gotowaniu czy przed? Mam na mysli to czy 150g cycka po smazeniu ma tyle samo bialka co 150g cycka przed smazeniem
Ważymy 150g. no piersi z kurczaka po smazeniu/gotowaniu czy przed? Mam na mysli to czy 150g cycka po smazeniu ma tyle samo bialka co 150g cycka przed smazeniem
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
ważysz wszytsko przed obróbką termiczną i taką wartośc przyjmujesz jedzdobrze.pl
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Dokładnie tak samo jest z kaszą, ryżem, makaronami i ziemniakami itp. Gdyby zważyć ryż ugotowany ze 100g przed gotowaniem to wyszło by Ci 400g ryżu :)
Może zadam inne pytanie. Kupuje surową rybę, która waży 300g, daje ją na patelnie, smażę i ryba po smażeniu waży zaledwie 200g.
Czy należy uznać ilość białka w takim przypadku jaką miała gdy ważyła 300g ? czy jak ma po smażeniu, czyli 200g ??
Rozumiem że ryba straciła na wadze bo woda z niej wyparowała.
I ... czy tylko woda z niej wyparowała, czy tez jakieś minerały, witaminy. Bo rozumiem , tzn domyślam się że białko nie wyparowało.
Pytam się bo wiem że w przypadku ziemniaków gotowanych bez skórek, witaminy i minerały się wygotowywują.
Proszę o wyjaśnienie tego dylematu.
Pozdrawiam Rufi
Może zadam inne pytanie. Kupuje surową rybę, która waży 300g, daje ją na patelnie, smażę i ryba po smażeniu waży zaledwie 200g.
Czy należy uznać ilość białka w takim przypadku jaką miała gdy ważyła 300g ? czy jak ma po smażeniu, czyli 200g ??
Rozumiem że ryba straciła na wadze bo woda z niej wyparowała.
I ... czy tylko woda z niej wyparowała, czy tez jakieś minerały, witaminy. Bo rozumiem , tzn domyślam się że białko nie wyparowało.
Pytam się bo wiem że w przypadku ziemniaków gotowanych bez skórek, witaminy i minerały się wygotowywują.
Proszę o wyjaśnienie tego dylematu.
Pozdrawiam Rufi
...
Napisał(a)
Tylko woda. Mozna przyjac tez, ze 10-15% witamin w zaleznosci od produktu, obrobki ijej intensywnosci. Takie szczegolny oblicza sie podczas wyliczen witamin i mineralow dla calosci diety.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły