SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Rolada z indyka

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2555

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 504 Wiek 40 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4605
Witam wszystkich! Ostatnio zmajstrowałem coś takiego:
Składniki:
-filet z indyka (0,8 kg)
-łopatka mielona(0,25-0,3 kg)
-boczek surowy, dość tłusty(0,1 kg)
-papryka czerwona(0,1-0,15 kg)
-cebula(0,1 kg)
-jajko(1 szt.)
-sól,pieprz,czosnek, łyżka suszonej natki pietruszki

1. Filet rozcinamy tak, by powstał podłużny płat(można lekko rozbić), przyprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.

2.Cebule i paprykę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na łyżce tłuszczu. wrzucamy do michy, dodajemy łopatkę, jajko, pietruszkę, sól, pieprz i mieszamy tak długo, aż masa się "zlepi".

3. Rozprowadzamy farsz na naszym płacie indyka, zwijamy w rulon, obwiązujemy nicią/sznurkiem lub spinamy wykałaczkami. Wierzch obkładamy cienko pokrojonym boczkiem.

4. Ładujemy do piekarnika (200 st. Celsjusza, 50-60 minut)

Wartości odżywcze na 100g:
B-14,3
T-7,9(w rzeczywistości mniej, bo sporo się wytopiło z boczku)
W-0,6
Kilka zdjęć:










Rolada nie jest sucha, można jeść na ciepło lub zabrać zimną do szkoły, pracy itp

Smacznego!

Zmieniony przez - tlusty_kot w dniu 2010-12-20 13:33:27

Zmieniony przez - tlusty_kot w dniu 2010-12-20 13:33:46

Zmieniony przez - tlusty_kot w dniu 2010-12-20 13:36:14
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 3602 Wiek 29 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 38012
wyglada ciekawie:) trzeba dac przepis tacie;p
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

{HC]Zielone spaghetti z tuńczyka.

Następny temat

JAJKA ZE SZPINAKIEM

WHEY premium