Jestem nowy na tym forum , ale widzę że pomagacie , więc postanowiłem napisać.
Chodzi mi o dietę redukcyjną właśnie przed chwilką skończyłem ją pisać, nie wiem do końca czy pisze w dobrym dziale , ale wydaje mi się że chyba tak.
Najpierw kilka ogólnych informacji o mnie :
Płeć : mężczyzna
Wiek : 15/16
Waga : 80
Wzrost : 180 , około
Obwód klatki : 94
Obwód ramienia : 38
Obwód talii : 87
Obwód uda : 58
Obwód łydki : 41
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%
Aktywność w ciągu dnia : szkoła, lekcje wychowania fizycznego
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : Areoby 30 - 45 min/dzien
Odżywianie : ostatnimi czasy , poprawna , jem warzywa , owoce i inne posiłki , w zmniejszonych ilościach
Cel : redukcja tkanki tłuszczowej , możliwie szybko
Ograniczenia żywieniowe : szczerze nie wiem , o niczym nie mam pojęcia
Stan zdrowia : zdrowy , w grupie ryzyka nadciśnienia oraz cukrzycy
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : HMB oraz Thermo Speed Olimpu
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tylko takie które nie podnoszą ciśnienia
Stosowane wcześniej diety : brak
Typ budowy : Endomorfik
Moje zapotrzebowanie wynosi :
2200 kcal
170 gram białka / 2,1 na kg masy
104 gram tłuszczy / 1,3 na kg masy
148 gram węglowodanów / 1,5 na kg masy
DIETA :
Nazwa produktu ; Ilość w gramach ; Białko/Tłuszcz/Węglowodany ; Wartość energetyczna
Dzień podzielony na 6 posiłków.
Posiłek I (śniadanie) godz. około 6,30 - 7,00
Serek Wiejski 200 g 22/6/5 162 kcal
Pomidor 100 g 1/0/2 15 kcal
Nasiona Słonecznika 25 g 6/11/5 140 kcal
RAZEM : 325 g 29/17/12 317 kcal
Posiłek II (w czasie przerwy szkolnej) godz. około 9,20
Płatki Owsiane 40 g 5/3/25 146 kcal
Mleko Spożywcze 0,5 % 80 g 4/1/5 39 kcal
Jabłko 150 g 1/1/15 69 kcal
RAZEM : 290 g 10/5/45 254 kcal
Posiłek III (w czasie późniejszej przerwy szkl.) godz. około 11,50
Białka Jajka Kurzego 100 g 11/0/1 49 kcal
Ryż Brązowy 50 g 4/1/34 161 kcal
Orzechy Włoskie 25 g 4/16/1 164 kcal
RAZEM : 170 g 18/17/35 374 kcal
Posiłek IV (obiad , przed treningiem) godz. około 14,15 - 14,45
Mięso z Piersi Kurczaka 200 g 43/3/0 198 kcal
Kasza Jęczmienna,Pęczak 75 g 6/2/52 251 kcal
Ogórek 100 g 1/0/2 10 kcal
Oliwa z Oliwek 20 g 0/20/0 176 kcal
RAZEM : 395 g 50/24/54 635 kcal
Posiłek V (po treningu) godz około 16,30 - 17,00
Dorsz wędzony 150 g 33/1/0 141 kcal
Oliwa z Oliwek 30 g 0/30/0 265 kcal
Chleb żytni peł. ziar. 20 g 1/0/10 47 kcal
RAZEM : 200 g 34/31/10 453 kcal
Posiłek VI (kolacja , 2-4 godz przed snem) godz. około 19,00
Twaróg półtłusty 200 g 28/7/6 200 kcal
Rzodkiewka 50 g 0/0/1 5 kcal
RAZEM : 250 g 28/7/7 205 kcal
___________________________________________________________
CAŁY DZIEŃ : 1485 g 169/101/162 2237 kcal
Co do tej diety , to bardzo proszę o poprawienie znajdujących się błędów.
Pozdrawiam !
CoLmy.
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 16
Waga: 80
Wzrost: 180
Obwód klatki: 94
Obwód ramienia: 38
Obwód talii: 87
Obwód uda: 58
Obwód łydki: 41
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 25
Aktywność w ciągu dnia: szkoła , lekcje wychowania fizycznego 4x w tygodniu
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Piłka Ręczna 2x w tygodniu po 1,5 godziny
Odżywianie: Jem wszystko , w zmniejszonych ilościach.
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: Stan zdrowia dobry , grupa ryzyka nadcisnienia i cukrzycy
Preferowane formy aktywności fizycznej: 4x w tygodniu po 1,5 h : siłownia
oraz areoby
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Wcześniej HMB , TSE , Cynk+Magnez z wit.B6 Olimpu
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Planuje , i jest to mozliwe
Stosowane wcześniej diety: brak
- CoLmy -
..:: tu byłem ::..