Marchew 1
Cebula 1
Jajko 2
Ser Twarogowy 100
Oliwa z Oliwek
Bułka Tarta 1 łyżka
Otręby pszenne cała szklanka
Mięso mielimy dodajemy do tego ugotowaną marchęwkę startą cebulą bułkę tartą oraz 2 jajka. Mieszamy wszystkie składniki oczywiście przyprawiamy wedle uznania ja preferują pieprz papryka ostra . Ser pokroić w kostkę . Każdy kawałek otoczyć mięsem . Panierujemy w otrębach i smażymy na oliwie na złoty kolor. Następnie usmażone kładziemy na papier wyciskamy z tłuszczu kładziemy na czystą patelnię podlewamy wrzątkiem i dusimy 5 minut.
SUMA: 1098 kcal
148 g białka
41 g tłuszczy
31 g węglowodanów
Porcja dla 4 OSÓB.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2011-02-19 14:46:05