SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Noga z kurczaka a udko kurczaka

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6910

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 15 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1638
Z Dziennika Vitalmax:
Mięso z ud kurczaka ze skórą b17 t10 w0 kcal160
Noga (udo) kurczaka b11 t7 w0 kcal 100

Różnice w wartościach znaczne. Czym się różnią te 2 produkty bo nie wiem jak mam to liczyć. Jakieś zdjęcie poglądowe może być pomocne
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
noga - cała nóżka na talerzu
mięso z ud - obrane mięsko, bez kości
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10367
moim zdaniem:

1. bez kosci ze skora
2. z koscia bez skory

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2011-03-05 12:07:49

___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: http://www.sfd.pl/Blog/Dziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 25 Napisanych postów 1276 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 14359
tak jak maximus napisal. 6g bialka polecialo, bo doliczyli kosc.

http://nutritiondata.self.com/foods-chicken005000000000000000000.html tutaj masz spis, szukaj drumstick (nozka), leg (udo), i raw (surowe).

"gdzie Ty widzisz żebra? to mięśnie zębate...."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 15 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1638
Czyli wychodziłoby na to, że noga liczona jest z kością czyli będzie ok 250g na talerzu. A udko to samo mięso czyli ok 150g.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1650 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10367
poprzemysleniach sklaniam sie jednak ku wersji ze oba sa ze skora, bo:

1. B/T = 1,7
2. B/T = 1,57

Gdyby 2 byla bez skory to roznice byly by wieksze.

Z dziennika Vitalmaxa sciagnolem wartosci B i T
Mięso z ud kurczaka bez skóry 17,8 6,0
Mięso z ud kurczaka ze skórą 16,8 10,2
Noga (udo) kurczaka 10,8 6,5


drLubitch: Noga nodz nierowna...

Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2011-03-05 12:24:50

___WYTRWALOSC_-_TO_PODSTAWA___SUKCESU_________
Dziennik odchudzania
i fotki z postepow w redukcji: http://www.sfd.pl/Blog/Dziennik_odchudzanie__jak_zrzucic_30kg_w_rok-t521970-s75.html
Foty - s.23, s.53, Podsumowanie s.75

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna problem

Następny temat

Dieta+Trening dokładne, do oceny/poprawki

WHEY premium