Szacuny
0
Napisanych postów
34
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
981
Witam.
Mam zamiar ugotować pierś z kurczaka(1kg lub 500g) pokrojoną w kostki. Następnie wymieszać z 3 woreczkami ryżu. Mam zamiar te danie robić na mniej więcej 3-4dni.
Teraz nasuwają mi się pytania:
Jaki ryż ?
Jak to przechowywać?
Gdy się je przechowuje to jeść je na zimno czy odgrzewać sobie w piekarniku(nie mam mikrofalówki)?
Szacuny
11148
Napisanych postów
51563
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
1. najlepiej brązowy chyba że zechcesz to zjeść po treningu wtedy lepszy byłby biały
2. wg mnie w lodówce w jakimś naczyniu pod przykryciem
3. wiadomo cieple zawsze lepsze więc spokojnie możesz odgrzewać w piekarniku
Szacuny
0
Napisanych postów
34
Wiek
30 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
981
Mam zamiar jeść to jako normalny obiad po powrocie ze szkoły, ponieważ myślę, że będzie to już lepsze niż "domowe zupy mamy" :D
więc wezmę brązowy ryż i za resztę dzięki REVEN
Zmieniony przez - sebaryba w dniu 2011-03-16 21:59:25
Szacuny
34
Napisanych postów
437
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1526
Tu nie chodzi co ma więcej ww. Tu chodzi o to że ryż brązowy wchłania się wolniej ale za to dłużej w organizmie masz z niego energię, tzn że dłużej w mięśniach utrzymuje Ci się glikogen.
W przypadku ryżu białego sytuacja jest odwrotna. Dlatego dobrze zjeść go po treningu bo po treningu potrzebujesz od razu ww. żeby zatrzymać katabolizm i żeby mięśnia mogły rosnąć. oczywiście w powiązaniu z białkiem.