Szacuny
2
Napisanych postów
204
Wiek
29 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
39442
Witam. Ostatnio myślałem, nad redukcją lub utrzymaniem wagi ciała stosując wysoką podaż węglowodanów. Zawsze w okresie redukcji wagi, obcinałem węglowodany do max 150. Jednak na na niskich węglach samopoczucie było kiepskie, często miewałem bóle głowy, łapały mnie skurcze, mimo dużej ilości warzyw w diecie. Mój trening aktualnie to zazwyczaj bieganie codziennie, czasami dłuższe i intensywne, czasami krótkie dla przyjemności. Aktualnie nie trenuje siłowo, i tutaj nasuwa się myśl - gdybym ograniczył tłuszcze, a dał dużą ilość węgli, średnią ilość białka (1,7kg/m ciała np) oczywiście z zachowaniem tej samej kaloryczności (bilans na 0, lub -200). Czy miało by to jakiś negatywny/pozytywny wpływ? Myślałem nad tym, ponieważ jak wiadomo produkty nie przetworzone, kasze, ryż brązowy itp są bogate w witaminy i składniki odżywcze.
Mało na ten temat znalazłem w internecie, więc wdzięczny bym był za opinie ekspertów, dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam:)
" the journey is what brings us happiness not the destination "