Waga: 90kg
Wzrost: 182cm
Wiek: 20
Typ budowy: endomorfik
Trening: 3x w tygodniu, na wolnych ciężarach (typowo masowy)
Zapotrzebowanie wg dziennika Vitalmax: 2525kcal
B - 171g 1,9g/kg
T - 90g 1,0g/kg
W - 258 2,9g/kg
Zapotrzebowanie na redukcji: 2225kcal
B - 189g 2,1g/kg
T - 117g 1,3g/kg
W - 104g 1,2g/kg
Dieta:
Śniadanie - godz.8
250g jajecznica (z 4 jajek)
50g otręby owsiane
100g szynka z piersi kuraka
170g pomidor
55gB 27gT 32gW 595kcal
II śniadanie - godz.11
180g jogurt naturalny
75g jogurt owocowy
30g orzechy nerkowca
150g jabłko
45g marchew
17,5gB 24,5gT 51gW 488,5kcal
Obiad - godz.14
60g chleb razowy
100g kasza gryczana
200g buraczki
120g ogórek kiszony
19gB 4gT 103,5gW 514kcal
Posiłek przedtreningowy - godz.16 30
50g Kasza gryczana
200g Wołowina
10g Oliwa z oliwek
TRENING - godz. 19
Posiłek potreningowy
120g Banan
1,2gB 0,5gT 28gW 120kcal
Kolacja - godz.21 30
100g pierś z kurczaka smażona
100g twaróg półtłusty
5g tran
40gB 14,5gT 4gW 306,5kcal
Razem: 180,5gB 92,5gT 253gW 2523kcal
Mam zamiar zacząć „na 0" później schodzić z węglami i wyrównać białkiem i tłuszczami, tak jak to wyliczone w dzienniku. Tu pierwsze pytanie:
1. Jak to ma wyglądać w praktyce, gdzie uciąć, gdzie dołożyć, jak długo jechać "na0"?
2. Czy trening typowo masowy pasuje do diety redukcyjnej? Wybrałem tak dlatego, że nie mam doświadczenia z treningiem „na rzeźbę"
3. Czy codzienne jedzenie tak dużej ilości jajek nie będzie miało wpływu na cholesterol?
4. Czy przy redukcji nie powinienem jeść więcej białka niż 2,1g/kg mojej masy?
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.